Toertocht Herentals (08/01)

Verslag door Droes – Team B

11 Deelnemers…
Team A (60km):  HvS, Vincke, Schriele, Pé
Team B (50km): Droes, Stunt, Spatjas, Panini, Brambilla, Pfars, Pfeter

De eerste toertocht van het jaar was een knaller! Daar kwamen ze van heinde en verre aangereden: 11 deelnemers. Dat is netjes. De vorige toertocht in Lummen had ook al zo’n mooie opkomst.  De toertocht Herentals is traditiegetrouw een mooie opener met veel bos, single tracks, op en neer en goede organisatie.  De eerste 17 kilometer speelden zich af in het militair domein van Grobbendonk.  Weer een tijdje geleden dat we daar nog eens waren.  Altijd tof, al was de opkomst weer groot en dat gaf op de lange single tracks wel eens wat vertraging. Desalniettemin waren er al een paar bikers die goed bezweet uit het domein kwamen gefietst. Opgewarmd!

Daarna ging het verder richting Bloso Herentals, waar de mooiste stukken werden uitgelicht.  Het tempo werd opgedreven, met een kleine kopgroep van een vijftal personen: Vincke, Droes, Stunt, Pé en HvS.  Ook Schriele was nabij.  Op kilometer 28 kwamen we aan de bevoorradingshoeve met vooral veel stalgeur, zeer veel energiedrank, suikerwafels, koeken e.d. Velen kregen een enorme suikerboost, waardoor na de bevoorrading volop werd doorgevlamd, als ware het de laatste 10.  Het toffe parcours deed ons uiteraard ook veel goed.  Op kilometer 36 deden we dan een algemene stop; aangezien gekozen ging moeten worden tussen 65 en 45.  Een groepje van vier ging voluit, de rest peddelde de 45 en ging dus in feite van start aan de laatste 10.  Aangezien geen tenoren aanwezig in dit team B, trok Droes aka Voorzitter vrij gemakkelijk kop met Stunt in het wiel.  Die leed echter aan nieuwjaarsmayonaiseophoping en moest Droes laten gaan.  Iets na den twaalven kwam hij aan bij de start.  Ook Spatjas sloot na Stunt vrij snel aan.  In afwachting van de rest van team B (Panini, Brambilla, Pfars, Pfeter) werd alvast een pist gedronken. Maar de vier andere van team B lieten lang op zich wachten . Droes moest tijdig weg en dus nam hij met Stunt de biezen. Voor ons uiteindelijk 50km en 1 pist. Wat de rest nog te vertellen heeft, zoals de histories van team A, is wachten op nieuws… ik ben benieuwd!

Aanvulling door Vincke

Ik kan enkel nog toevoegen dat Pé wat mij betreft opnieuw biker van de week is.

Hij kwam als 2de binnen één straatlengte voor een verzuurde HVS en slechts één straatlengte na een verzuurde Vinke.

Ik heb zo hard mijn best moeten doen om hem uit mijn wiel te schudden dat ik bij aankomst 2 minuten op de fiets ben moeten blijven zitten vanwege krampen.

10 minuten later, tijdens het drinken van Pé’s verjaardagstraktatie, schoot er een extra grellige kramp door mijn linker been, los op het scheenbeen van Brambilla.

Goed gereden Pé.

Aantal pisten: 1
Aantal kilometers: 60

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s