Toertocht Kalmthout

Ik kan echt slecht tegen de kou. Ik word daar slecht gezind van en ga krom lopen in een poging geen greintje warmte te gunnen aan die vermaledijde kou. In de loop van de week kreeg ik de indruk dat alleen Gast 8 tegen de kou opgewassen was. Maar gaandeweg boden meerdere bikers aan om de koude te trotseren. Uiteindelijk verschenen aan de start: Paki, Stunt, Gast 8, Schriele en Teqphilla. Het enige gespreksonderwerp was nogal vrouwelijk: “wat heb jij aan vandaag?”. De voornaamste angst was natuurlijk om lichaamuiteinden te verliezen in dit winterweer. Er werden handschoenen uitgewisseld en hotpacks bovengehaald. En vooral, er werd stevig gestart. Met Stunt in een hoofdrol, zich natuurlijk kiplekker voelend op een fantastisch technisch en besneeuwd parcours. Paki en Gast 8 volgden, de eerste niet zonder moeite en geregeld de controle verliezend. Gast 8 en Stunt waren zeker Paki’s meerdere op technisch gebied, waarvoor respect. In de achterhoede besloop Teqphilla het gevoel dat deze tocht weleens erg zwaar zou kunnen worden. Sociaal biker Schriele bleef lange tijd aan zijn zijde, waarvoor respect.

Een eerste keer werd er gewacht op de grote betonbaan van het militair domein van Brasschaat. Deze was compleet ondergesneeuwd zodat ook op beton een off-roadgevoel ontstond. Een eerste hotpack werd gescheurd door Gast 8, Paki probeerde zijn naam te pissen in de sneeuw, Schriele zijn handen deden zeeeeer en Teqphilla had bij een splitsing toch maar voor de 45km gekozen, waarvoor respect. Maar stoppen is koud krijgen dus we gingen snel weer op weg. En waarom zouden we niet ineens nog een tandje bijsteken? Het tempo werd weer de hoogte in getrokken en een knap fietsende gast 8 vertelde ondertussen graag nog over hoe Bressie ergens verloren gereden was, waarvoor respect.

De beveurrung bevatte stookmandjes, soep, lauwe sportdrank, op het vriespunt balancerende cake en banaan en Chirogrietjes. Maar stoppen is koud krijgen dus gingen we weer op weg. Plots kreeg Schriele telefoon van een speeltuigenleverancier. Belangrijk genoeg om op te nemen, vond hij. Paki wachtte, sociaal, maar ook met in het achterhoofd goesting om de andere drie al knallend terug in te halen. Het telefoontje duurde langer dan verwacht en dus duurde het ook enkele kilometers vooraleer we de drie koplopers in het vizier kregen. Paki en Schriele bereikten een lang sneeuwvrij fietspad. Deze strook werd gebruikt door Schriele en Paki om afwisselend kop te trekken en de topsnelheden van die dag vast te leggen. Na Teqphilla in te halen bereikten ze buiten adem Steve Stunt. Samen spraken ze af dat de laatste 10 begonnen waren, hoewel Gast 8 al ergens voorop reed.

Schriele pakte de kop. Metertje bij metertje kwam het drietal bij Gast 8. Die hapertje een beetje, blokte Schriele daarbij af en Paki passeerde snel via een bevroren plas. Hij pakte in een mum enkele tientallen meters. Ook Stunt knalde over enkele bevroren plassen waar Paki omheen reed. Enkele niet te passeren bikers remden Paki af en zo kwam Stunt terug aansluiten Ook Schriele was nooit ver. Gast 8 was ondertussen gevallen en Teqphilla had een lusje afgesneden. De finale bestond uit een laatste kilometer alles geven voor de drie koplopers. Paki kon een gat slaan maar in de laatste honderd meter dook Schriele nog voorbij Stunt en naderde Paki tot op enkele meters, waarvoor respect. Het was net niet voldoende om Paki de overwinning afhandig te maken.

Er werd niet meer over kleren of koude gepraat, wel over huizen, garagisten, loodgieters, apps, Chiromeisjes en nog vanalles.

Stats:
Gast 8, Stunt, Schriele, Paki: 40km en 2 pisten
Teqphilla: 35?km en 2 pisten

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s