Verslag Toertocht Wijgmaal-Leuven (22/07)

Deelnemers: Panini, Schrielpatatjes, Gast 8, Veurstezitter
Kilometers: 61
Hoogtemeters: 800
Beveurrungen: 2

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Parcours: doorheen regio Leuven-Holsbeek-Bertem-Winksele-Wijgmaal, zeer afwisselend parcours, soms bekend terrein maar ook zeer vaak onontgonnen Bruulbikersgebied. Pittig, vaak technisch, met momenten (in de valleien) kan af en toe gerecupereerd worden op jeuhrgpaden en aspfeurghr.

Verslagske: Een vertrek aan de late kant vandaag, daar kind 8 nog eerst van plaats moest veranderd worden, jammer genoeg daardoor geen Pé, maar wel Panini, Schrielpatatjes en Veurstezitter die vader kind 8 vergezelden. Doel: nog eens wat trainingsspieren aandikken voor het wald der Pfalzers. En of ons dat gelukt is: jawadde! Allereerst was er de niet onaardige afstand: 61km in die regio betekende toch even van huis weg zijn om de vele heuvels aldaar en bijhorende diverse flanken te bewonderen. In de beginkilometers trippelde Panini al snel op eigen tempo wat achter en meldde al snel: “elk zijn eigen tempo, jongens!”. Daardoor ging het trio 8-Schriel-Veur quasi gans de tocht in mekaars gezelschap door berg en dal. Voorzitter besloot ook ergens onderweg: “Blij met dit trio, we voelen allen aan dat dit tempo ons goed ligt.” (of zoiets toch, mijn oogleden hingen toen al wat dicht). Soit, de aanvangskilometers waren rustig, maar na 10 kilometer begonnen we dan aan het echte werk. Regelmatig werd AUW en VERZURING geroepen, en terecht. Schriele toonde op de eerste knikjes heer en meester. Sankt-Vith in de benen, dat liet zich voelen. Na de eerste beveurrung, op 29km, ging Voorzitter tempo maken, vooral op de hellingen. Hij kon Schriele en Acht al eens op enkele meters krijgen. Dit gaf hem vertrouwen. Ook na de tweede beveurrung, waar het volgens de organisatoren nog even fel ging worden, kon hij het verschil maken op de hellingen. Die vloeiden over in de Laatste 10 en met de finish in zicht ging ons meest geanciënneerde lid nog eens voluit om de ritzege te pakken. Schriele volgde op een kleine één à twee minuten, Acht een kleine boogscheut later.  Panini reed op zijn eigen tempo, maar met zeer weinig achterstand (5 minuten?) de 61 kilometer van voor naar achter uit.

De zon brandde op onze schedels, de Pfalzerbossen lonken, de benen zitten goed, de goesting is aan het pieken! Yo home to Bel-Air!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s