Verslag Bloso Pfarsië (01/09)

September, de eerste dag van de maand. Gast 8 en de Voorzitter logeerden die pittige dag in de Bouwhoeve, een bed en breakfast die vreemd genoeg volgend adres droeg: Bouwhoef 2. Sommigen vroegen zich af wie er eerst was. De hoeve of de straatnaam? Later die dag arriveerden nog enkele langbenige collega’s op hetzelfde adres om er ook te overnachten, alsook om vooraf eens goed zot te gaan op een huwelijksfeest in het nabijgelegen Wortelië, een kolonie van de hoger gelegen burcht genaamd Hoogstraten waar paarden met karren in kunnen rond draaien. Althans zo vertelde men vroeger aan de kinderen.

Al snel kwamen Pfars en Pfeter ons vervoegen aan de Bouwhoef (kort voor Bouwhoeve). Beide wonen al lang in de aangrenzende afspanning genaamd Pfarsië dat dan weer deel uit zou maken van het Rijk der Vorsel. Pfarsië heeft al sinds mensenheugenis een BLOSO-route, zo doet de ronde. En het bleek zelfs het trainingsparcours te zijn van Pfars en Pfeter die hun tenten hadden opgeslaan op 9 kilometer van de Bouwhoef. Toch kwamen ze met de auto, aangezien Pfars eerst nog langs het stort van Pfarsië moest. “Om te kakken?”, grapte Acht. En het ijs was, weeral, gebroken (zoals ook de inwoners van Groenland al eens roepen).

De tocht zelf zou 46 kilometer lang zijn en vooral plat, weinig technisch, maar wel voldoende off-road, bosrijk en zonnig om tof te zijn. Er werd gevlamd, niet gestopt om te eten, in het wiel gezeten, gedemarreerd en harten sloegen hard. Knieën kraakten. Vooral toen Gast 8, met kapotte knie aan het fietsen, demarreerde. De eerste quotes werden geregistreerd. En voor we het wisten, was daar de laatste 10. Droes ging zijn gang en kreeg al snel een mooie kloof voor mekaar. Maar toen reed hij over een stalen object dat niet beter wist dan omhoog te springen en tegen zijn scheen/voet te knallen. De laatste 10 zaten erop, want de Voorste kon niet meer vooruit. “Ik was nochtans op dreef”, zei hij gezeten aan de voet een boom der dreven. Humor alom. Dan maar Gageleer drinken en genieten van de zon. Twee elks. En dan toch maar terug naar de Bouwhoef voor de laatste drie afrijkilometers. Met de laffe daad van de fake pijn, volgens Acht, kon Voorzitter toch nog uitpakken met een knallende overwinnende spurt. Met Pfeter op 2, Acht op 3 en Pfars op 4.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s