Veldslag Ottignies D’El Boutroul

De meest diffuse toertocht ooit. Met zeven deelnemers van het Bruulbikersgamma de tocht gereden maar toch maar maximum met vier personen in mijn buurt geweest. Waar ging het overal mis?

1) de start: HvS en Schriele arriveren te laat. Dus Voor & Stunt, de Pf’s en Spennish vertrekken al maar. Wijnegem komt achter.

2) Bois Des Rêves: technische extra lus, op enkele kilometers van de startstreep. Magisch parcours, loodzwaar en heerlijk technisch. Edoch, Pfarsië mist weer ergens een pijl en rijdt voor ons weg, zonder dat hij het door heeft.

3) Enkele bossen verder: Pfarsië is nog steeds voorop, Stunt ging in de achtervolging, Voorzitter peddelt alleen, plots pikken HvS en Schriele aan bij de Voorzitter. Zij stellen vast: “Pfarsië niet gezien!” Ik zeg hen: “Dat klopt”.  Pfarsië staat ons plots op te wachten samen met Stunt. Immers: in de achtergrond reed Spennish zijn achterband plat. Pfeter en hij sukkelen serieus.   Pfarsië wacht op hen. De vier overblijvenden (Stunt, Voor, HvS, Schriel) rijden alvast verder.

4) Na de tweede beveurrung (op 20 kilometer) is het kiezen voor 40-50 of 55km. We hebben nog vanalles gepland en voelen dat er nog vanalles gaat mislopen, dus kiezen we 40km.  De drie achterblijvers verwittigen ging niet want we hebben geen gsm-nummers van hen. Puntje voor de ABVV!

5) Deel 2 van de tocht is nog zwaarder en het is knokken! Voorzitter peddelt een helling op als eerste maar ziet plotseling niemand meer achter hem. Hij rijdt dan maar verder tot aan de laatste 12km. Daar komt Schriele plots aan getrapt. Hij spreekt Limburgs: “Stunt zijn pedaal is afgekrakt”. Auw. Niet goed. HvS duwt hem verder via asfeur naar de start (uiteindelijk 41km in totaal gereden).

6) Blijven nog over: Schriele en Voor. De laatste 10 zijn daar. Voorzitter rijdt weg op een helling met de verwachting dat het er nog maar 10 zijn. Bleken het er uiteindelijk nog 20 te zijn… Maar alle pijlen waren reeds  geschoten op die zogezegde Laatste 10. Gevolg: geweldige Paki, lege benen, een totaal van 1300 hoogtemeters en stilaan meer en meer bikers die voorbijstaken. Maar niet Schriele, want die was ook gestorven. Finale uitslag: 1) Voor 2) Schriele. Daarna peleton 2 met 1) Pfeter, 2) Pfars en 3) Spennish. Allemaal lijkbleek.

Wederom een prachttocht, maar Ottignies is gevaarlijk. Gebruik volgende formule: (aantal voorziene kilometers * 1,275 ) = effectieve kilometer. In ons geval waren het dus uiteindelijk 51… Pisten: 1 wegens veel tijd verloren. De drie die later arriveerden dronken er 2.

Beste training voor Gembes in elk geval!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s