Verslag toertocht Grobbendonk (door Acht)

Onze waarden (die we kennelijk delen met de “29 Bn Log”, de loods waarvan we mochten gebruikmaken bij start en einde, en wiens missie toch wel erg op een functieomschrijving der Spat lijkt) :

Openheid

Vandaag te Grobbendonk vooral in de vorm van hemel, met veel blauw, en in een toch eerder bescheiden opengang der aanwezigen. Het zou in Dixiland niet waar geweest zijn.

Flexibiliteit

Ook hoogtemeters waren er, een 70-tal, die door de deelnemigende bikers toch als hellingen en serieuze klimmen aanzien konden worden, op voorwaarde dat het hoofd aan een 15-tal graden schuin gehouden werd.

Daarnaast kwam ook in de klederdracht en fietskeuze flexibel zijn van pas. In het geval van Acht, wiens te flexibele 28’er terug naar de fabriek is voor een garantieclaim, betrof dat het voormalige Bulls-ros, en witte All Stars (want de Bulls-pedalen verdragen geen fietsschoenen).

Positieve ingesteldheid

Handig vandaag. Veel niet-hazen, en dan in het bijzonder een Danacol-club die onderscheidde door met 20 bebuikte mannen zij aan zij de weg voor alle anderen te blokkeren. Vooraan reed een gangmaker die netjes het tempo laag genoeg hield. Middenin de bende reed ook ene met een geel-fluo vestje over zijn Danacol-coltrui aan. Zonnig & sfeervol !

Het parcours vatte aan met wat bochtenwerk, en dan wat weien en wat velden en wat wegen en dan een laatste 12 op het militair domein, waar de grote sport erin bestond zoveel mogelijk niet-hazen tussen zichzelf en de achtervolgende Bruulbikers in te voegen.
Schrillex en Pé excelleerden en ook Svekke de grellig wederopgestane knalde met een lust die een lieve was !

Beschikbaarheid

Zeswerf aanwezig, met een blijde wederrijzing der Svekke (die kennelijk een hele zomer een fietskar van 30 kg had voorgetrapt, which showed). Ook blij wederzien met Spennish en Bressie. Schrielex zijn tuinhuis is ook bijna af (aan het dak inmiddels), en Pé stelde niet alleen zijn kielzog maar ook zijn living, hof en douche ter beschikking, waarvan de Spanjaard & Acht gretig gebruikmaakten alvorens de namiddagactiviteiten aan te vatten.

Loyaliteit en eerlijkheid

Gebiedt dat er, ondanks het preventief klagen over het niet-Sloveense landschap en horeca-aanbod (er was dus géén Radler meer), er toch genoten werd, en door ieder hard geknald, zodat 2 uur na de start er reeds getafeld werd met Leur en Duvel. Er waren geen chips. Ook minderwaardige broodjes. Ook een simultane wegtoertocht, maar die was gelukkig weg.

Professionalisme

Er werd dus geknald, en de laatste tien zette zich onaangekondigd in, met eerste pijl vanwege een zoals immer vanaf de start enthousiaste Spennish, die zijn kans schoon zag te ontsnappen op een plek waar anderen twijfelden. De ontsnapping was echter net niet langdurig genoeg, en wat later werd hij door een vinnige Schriellex (zo’n tuinhuis bouwen moet toch goed zijn voor de motivatie precies, of misschien was het het niet-Sloveniën ?), een absurd gretige Svekke, een op tot op dat moment cardio’ende Pé & Acht en een volledige rit uiterst consistent en vlot bollende Bressie ingehaald. Pé begon zijn jacht op Schriel, Acht die op Svek, maar het parcours vol zand en anderen maakte inhalen of kloven dichten niet evident – en witte All-Stars en een loden 26’er bleken toch eerder een trend voor voorjaar 2012 dan zomer 2013. Voortgestuwd door Pé in zijn kielzog, sleepte Schriel de eerste plaats in de wacht. Acht kon, op cardiologisch totaal onverantwoorde wijze in de laatste 3 Svek nog inhalen, maar toen was het vat af en kon Svek alsnog de podiumplaats verzilveren, of verbronzen eigenlijk. Leve de opstanding der oerleden !

Samenwerkingsgeest

Er werd verbroederd, informatie uitgewisseld (onder andere over Jelly’s gisteren gecommuniceerde nieuwe ambitie, werktitel Prediker) en niet-Radler gedronken. Ook werd er geposeerd voor een foto, en content geweest.

Stat: 45 kilometer.

20130811-195857.jpg

20130811-195904.jpg

20130811-195909.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s