Houffalize Marathon (25/08)

Te houffa,

Zaterdag avond, 23 uur plaatselijke tijd. Nostalgie sloop ons gemoed binnen terwijl we langs het dorpsplein van houffalize reden. Mijmerend dachten we terug aan een aantal bruulbikers-weekends geleden toen er bakken houblon gedragen werden en dassenroof gespeeld werd onder de pergola. De agressie in de blik van Willie Woltz zal nooit vergeten worden.

Dan maar snel de tent opstellen. De slaap werd snel gevonden want het zou nodig zijn dachten we. We kregen gelijk.

In tegenstelling tot wat de weerberichten voorspeld hadden stonden we op met een droge tent en een vrij open hemel. Goesting in de bike begon stillaan te komen. Dan maar snel omkleden en wat pannenkoeken binnenwerken en naar de start. Veel volk aldaar.

Eindelijk weg. De eerste km’s gaan over het asfeur door de straten van houffa en dan de bossen in. Er word meteen een goed tempo gereden en de klimmetjes worden goed verteerd. Slovenië heeft ons duidelijk deugd gedaan. Er worden vergelijkingen gemaakt over hoe het vroeger was. Houffa het brengt veel herinneringen naar boven. De beveurungen zijn talrijk en rijkelijk. Deze omgeving blijft toch een beetje mountainbike hemel zo blijkt uit de vele grellingen en bijna Sloveense grafdalingen. Buiten wat linkerbeenkrampen van Pe stond niets ons in de weg om een degelijke tijd neer te zetten. Hoewel de paal in de laatste bocht waar Pe z’n schouder tegen parkeerde besliste hier bijna anders over. Moe maar voldaan over de finish. In 5.33 u zo bleek achteraf. Team Afrika begint stilaan in vorm te geraken.

Nog wat stats afstand +\- 100 km, gemiddelde 18,1, aantal sterren 4,5. Halve ster eraf voor iets te veel asveur in het begin.

Nog wat beelden:

20130826-231453.jpg

20130826-231503.jpg

20130826-231509.jpg

20130826-231518.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s