De Acht van Zelem-Halen (29/09)

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De Acht van Zelem.

Dit waren de acht van Zelem, in volgorde van aankomst/gereden kilometers

1. Paki. De eerste van Zelem. Was van bij aanvang al uitermate gedreven en vinnig. Versnelde regelmatig in de eerste twintig kilometers, de rest moest diep gaan. Enkel Pé liet strategisch begaan, maar ook hij moest in de finale de duimen leggen voor Paki. “Ja, ik voelde mij goed. Het ging mij goed af.” Zo sprak hij bij de aankomst. Ook nam hij de rol van Vincke over door Pé uit te dagen en met regelmaat wat de plagen in de voorste regionen van het peloton.

IMG_0940

2. Pé. De meest strategische van Zelem. Ging voor de eerste bevoorrading zelden of niet in het rood. Kwam pas in de aanloop van naar de tweede bevoorrading met Paki op kop en liet zien dat hij toch weer serieus wat in zijn mars had. In de finale moest hij Paki laten gaan en zag hij De Voorzitter nog dichterbij komen. “Het had niet veel langer moeten duren of ik had jullie allemaal moeten laten gaan.” Zo sprak hij bij de aankomst. Was ook uitermate lovend over de dag. En terecht. Zon, bossige single tracks en goei gezelschap!

IMG_0947

3. Voorzitter. De laatbloeier van Zelem. Zat ’s ochtends nog zwaar aan koffie, wegens korte redstarlinenacht.  Had ook nog een pak frit (van 00u30) te verteren in de eerste kilometers. Sprak met chauffeur en katerende Acht af eerder symbolisch deel te nemen. Bij aanvang kwam regelmatig de maag terug naar boven en ontbrak het hem aan jus in de benen. Echter, na de tweede bevoorrading en met het zicht op de laatste 10 kwam hij uit zijn kot en voelde hij dat hij nog wat in zijn mars had. Kon niet mee met het duo Paki en Pé, en ging dan maar de strijd aan met Spat, die hij door strategisch singletracks te rijden op de valreep kon uit het zicht rijden. “Content! Maar sebiet wel slapen achterin de Spatmobiel”, zo sprak hij bij de aankomst.

IMG_0937

4. Spat. De minder-goede-benen-dan-Diest van Zelem. Spat had een tijd terug in deze regio nog verbluffend uitgepakt met zijn kwaliteiten en ging er vanuit dit ook vandaag opnieuw te doen. Echter, bij aanvang sprak hij al dat de woorden: “Het is al wel drie weken geleden dat ik nog op mijn fiets heb gezeten.”  En in de kronkelige eerste bospaden (MTB-YOU belooft mooie foto’s) moest hij toch al snel naar lucht happen. Dit voelt niet zo super. Toch blijft Spat een strijder. En in de laatste 10 gaf hij niet zomaar de strijdbijl aan Maarten. Hij zoog zich in het wiel van de Voorzitter, maar kon niet overpakken noch wegrijden. Desalniettemin puike prestatie. “Het zat er vandaag jammer genoeg niet in”, zo sprak hij bij de aankomst.

IMG_0949

5. Stunt. De gekraakte van Zelem. Stunt reed in de aanvangsfase goed mee, tot bij de tweede beveurrung vertoefde hij, met licht paars gelaat, vooral in team B bij Voorzitter en Spat. Bij de start van de laatste 10 zat hij achteraan het rijtje en de vier voorlopers hebben hem daarna ook niet meer gezien. Bij aankomst bleek Stunt de aankomende bikers te verwachten, aangezien hij in de finale ergens kraakte en de strijdbijl aan sint-juttemis gaf. Hij besloot af te snijden naar de aankomstplaats. Jammer, maar “als het op is, is het op”, zo sprak hij bij de aankomst.

IMG_0951

6. Brambilla. De herrijzenis van Zelem. Brambilla had goede benen en kon, mits her en der een kleine snijpartij, tot bij de tweede bevoorrading goed aansluiten. Al een geluk dat hij na de eerste bevoorrading alsnog niet voor de 45 koos, maar ons gezelschap hield. Hij vertrok iets vroeger bij de tweede bevoorrading, waardoor hij niet mee streed voor het podium. Achteraf bleek dat hij in de laatste kilometers “een ceurfeurder had aangesproken, die hem dan gezelschap hield tot hij hem de weg naar de aankomst wees”. De voorzitter deed alsof hij dit niet hoorde. “Maar het was wel beton hoor, geen asfeur.” Zo sprak hij bij de aankomst.

IMG_0955

7. Panini. De snijer van Zelem. Snijfestival voor Panini. Want deze toertocht was één en al snijfeest. Regelmatig werden door krijtlijnen en allerlei markeringen lussen gemaakt in singletrackbossen, dus het duurde écht niet lang of we waren Panini kwijt. “Waar zitten jullie? Ik ben al voor jullie aan het rijden.” Uiteraard, hij kan het nog steeds. Eigenlijk hebben we weinig kilometers met hem gefietst, maar toch was hij zeer aanwezig. Sneed vooral in de laatste kilometers zeer weinig en kwam alsnog aan heel wat kilometers. Hij sprak nog zeer veel bij de aankomst.

IMG_0945

8. Acht. De Acht van Zelem. Reed Acht kilometers. En toen brak allerlei aan zijn bike. De Bulls op. Den Acht naar huis. Het had nochtans zijn tocht moeten worden, den Acht in Zelem. Maar het begon al met wachten op den Achten, door stoelgang, jassen wegleggen, geld niet bij e.d.  Dus dat beloofde eerder een symbolische deelname te worden. En zo geschiedde. Nochtans werd zijn cube wel gesignaleerd, niet in Duitsland, maar bij de bevoorradingen! Hij was echter al huiswaarts aan het rijden…

De eerste vier van Zelem: 60km

De volgende drie van Zelem: hebben gesneden, ik stel voor 52km

Den Acht van Zelem: 8km

Serveuse: vier sterren

Tocht: vier 1/2 sterren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s