Verslag Najaarsweekend Malmedy-Mont 2013

Hoofdstuk 1. De vrijdag des aanvang

1. Middag
Lokale middenstand Malmedy ondersteund met broodjes, croques, rijsttaarten, bicky burgers, colruyt, medicijnen tegen de vincke, koffies, enz.
2. Biken – GPS-track
Leuke GPS-track van een ooit gereden toertocht met eerst een fijne downhill inclusief remgeur en een kapotte band voor Spat, daarna een zeer leuke smalle singletrack klim langs één der rivieren des regios. Eens boven was het wat saaier, richting Hoge Venen met überzuigslijk. Maar naar beneden weer zéér leuk en ook technisch. Fietsen werden zelfs weggeworpen om levens te redden. We leerden ook de viertrapstet kennen, dé finale van het weekend want op de drie dagen zou deze tet toch het meeste stof doen waaien. Daarna was het asfeur naar huis, waarbij Pé, Vincke en Droes kort streden maar waarbij uiteindelijk Pé als eerste het huis bereikte.
Afstand: 32km
Deelnemers: Svekke, Panini, Acht, Vincke, Panini, Pé, Spat, Voorzitter
3. De avond
Een grote pot spaghettisaus en veel knuffels bij het binnen komen van de avondaankomers. Het was wel wat wachten op de clan Wijnegem en de Ragout, alias Brambilla en compagnon Paki. Eens gearriveerd was er de kickoff van het jaaroverzicht der bruulbikers, door de Voorzitter, op alfabetische wijze dit jaar. We konden vooral de vrijdagavond van Chanly herbeleven, maar toch ook enkele mooie kortfilms en foto’s die ons terug brachten naar mooie momenten van 2013 of vroeger. Later op de avond (afgaande op mijn telefoonfilmpjes) was er ook nog iets met geld, met jezus en een spons op zijn kop, veel geroep, bier en liefde.

Hoofdstuk 2. De monsterzaterdag

De zaterdag van het weekend is altijd van begin tot einde genieten met daarbij toch volgende vijf mijlpalen

1. Het ontbijt der Pé
Goeie kickoff van de zaterdag, met Pé die rond een uur of 8 begon aan zijn vernieuwende en ecologisch verantwoord ontbijt. Iedereen werd voorzien van krachtvoeder, veevoeder, suikervrije rijststeen en enkele eieren. Dank!

2. Biken – GPS-track Cimes de Waimes
Deelnemers en geraamde kilometers (corrigeren mag):
Bressie, HvS, Stunt (35km)
Brambilla, Droes, Panini, Schriele (40km)
Svekke, Acht, Pé, Jezus, Kön, Jelly, Paki (48km)
Vincke, Spat (54km)
Heerlijke GPS-track met vooral een stevig begin (op en neer en vooral heel wat beken doorkruisen), gevolgd door de zware klim van de skipiste Ovifat, daarna op het plateau van de Hoge Venen opnieuw even op adem komen. De downhill na de Hoge Venen stelde wat teleur, maar wel een pittoreske heide om bokes in te eten.  Net voor het meer van Robertville en ook daarrond en daarna, was het opnieuw technisch en uitdagender. Jammer genoeg sneuvelde toen onze eerste derailleur, der Stunt, met een afscheid daarbij ook van begeleiders Bressie en de niet 100% gezonde HvS. Er werd ook sociaal gekozen voor de 50km gezien de zwaarheid van de tocht en de technische problemen. Iets later sneuvelde ook de Voorzitter zijn ketting en zijn versnellingsapparaat waardoor klimmen onmogelijk werd, alsook sneuvelde de tweede derailleur van de dag, der Brambilla. Een tweede groep sneed zich dan ook af om korter naar huis te rijden. De resterende reden een ietwat warrige “laatste 10” met een aantal communicatieissues, maar uiteindelijk kwam iedereen moe en tevreden aan het huis, wat uiteindelijk de missie is van onze sport.

3. Cue der Jelly en Bressie
Frisgewassen en fietsen in het sop gezet, roken we alweer vlees en marinade op de cue. Bij afwezigheid van een chefkok werd ook door een groep interimkoks aardig wat randvegetatie voorzien. Het vlees smaakte en werd begeleid door een continu “is er nog vlees?” wat het grootste compliment is voor een cueteam. Uiteindelijk sloot het team der cue ook nog aan en werd er staand geoveerd. Ook voor de Voorzitter werd er via de beamer geoveerd, waarvoor dank.

4. De ABVV van Malmedy-Mont
Jammer genoeg is het gemaakte verslag niet bewaard door de notulist. En noteer ik dus hier wat mij van die avond is bijgebleven (aanvullen en corrigeren mag)
Werkgroep Liesbeth V.G.: voorzitters HvS en Svekke – uitloper van het punt de “Bruulbikersgezelschapsdame”. De werkgroep neemt contact op met mevrouw Liesbeth V.G., kinesiste, om ons te genezen van spierpijn en lidstijfheid. Ook de liaison Els T. moet onderzocht worden.
Werkgroep Oudjaar: voorzitter Vincke – hij werkt een planning uit en uitnodiging om dit jaar het oude jaar te vieren in de Volleybal. Stemming leerde dat er animo voldoende was.
Werkgroep Bruulbikersreis 2014: voorzitters Acht, Pé – Zwartewoud, transzuidPyreneëen, transZwitserland, iets met 10 jaar Bruulbikers?
Werkgroep 10 jaar Bruulbikers: voorzitters Panini, Jelly, Pé, en andere regio-Hallebewoners – eerste toertocht fietsen, dan vrouwen en kinderen verwelkomen voor het drinken van het jubileumbier, het beamen van oude foto’s, het omarmen van Reiner, Coupie, Wimpel en andere exleden, het bakken van worsten door het cueteam enz.
Currytruitjes: er is gestemd dat er niet mag gereden worden met Bruulbikersshirts op asfeur, noch met de original trui, noch met de Currytrui. Op straffe van kilometers (hoeveel weet ik niet meer).
24/8regel: er wordt een 24/8regel gezet op alle tochten, dus ook op de DKD en tochten waar je dat via de huidige statuten niet voor zou moeten doen.
– andere punten schieten mij wellicht nog te binnen.

5. Bruulbikers Functie- en Voorzittersverkiezingen
De verkiezingen verliepen wederom vlot, digitaal en zonder tranen of teleurstelling. Er werd ook passende muziek gebracht en handen werden ten volle geschud. Kön en Vincke kwamen opnieuw terecht op hun vertrouwde posten, een heel aantal bikers bleef op zijn post. Het was vooral uitkijken naar het viceschap. Het viel dit keer in handen van Acht, gevolgd door Spatjas. Deze laatste werd dan wel voor de tweede maal gevierd als biker van het jaar.  Een aantal nieuwe functies zoals Ruisverantwoordelijke en Prediker werden weggekaapt door Jezus, die daarnaast ook nog Belofte van het jaar werd.

Functies2013

Hoofdstuk 3. Weinig-zon-dag

Een onstuimige wind en vlagen van motregen maakten van deze zondag toch ietwat anders dan de dag voordien, toen er unaniem in korte broek en met korte mouwen gefietst werd. Een ander verschil was de afwezigheid van HvS, die jammer genoeg moest besluiten dat zijn lichaam niet meer klaar was voor een tweede bikeavontuur.

De route was in elk geval ook minder spartelend dan de dag voordien, met name de bloso 3 en 1 van Malmedy.  Mooie surplus was wel het downhillparcours/bikepark dat we hier tegen kwamen.  Als spelende kinderen mochten we ons hier even uitleven.  De blosos waren dus niet echt de beste keuze, met heel wat asfeur en weinig techniciteit. We hadden dit keer wel minder pech en oponthoud, maar het gure weer, de staat van de fiets, de vermoeidheid en bij sommigen pijn deed de groep toch opsplitsen eerst net voor Malmedy en dan daarna in de vallei van de Warche.  Een groep van zeven, met Vincke, Pé, Paki, Jezus, Acht, Stunt en Voorzitter vervolgde nog een eind de vallei om dan een gedeelte toe te voegen uit de tocht van gisteren. Deze lus mag dan ook na dit weekend als de mooiste passage van Malmedy door het leven gaan (tot het tegendeel bewezen wordt, uiteraard). Eindigen deden we opnieuw met de viertrapstet, waar Paki en Vincke hun ziel uit het lijf streden en Paki won (meer details hierover zijn bij hen te verkrijgen).

Deelnemers en kilometers (geraamd):

Brambilla, Panini: 30km
Spatjas, Schriele, Jelly, Kön, Bressie, Svekke: 35km
Vincke, Pé, Paki, Jezus, Acht, Stunt, Voorzitter: 45km

Na een reiniging van lichaam en fiets werd afscheid genomen en wellicht werd in elke auto nog redelijk wat na gepraat over het verleden, heden en toekomst van deze mooie club websitevrienden. Zes van hen bezochten nog frituur Typisch Belgisch, in het landelijke Lummen (omdat die zaak dringend eens bezocht moest worden, zo bleek achteraf). Zelden zoveel smaak gehad van overheerlijke frituurbaksels.

Einde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s