Verslag Toertocht Ottenburg (11-11-11)

deelnemers: paki (chauffeur), stunt, jezus, voorzitter
kilometers: 38
hoogtemeters: 570
beveurrungen: 2
douches: 1 (voorzitter)
pisten: 2 (stunt, jezus), 1 (voorzitter), 0 (paki)
parcours: *** (deel 2 ietwat teleurstellend)

verslag:
De dag begon fris, maar al snel kwam de eerste glimlach al door de wolken toen stunt aan jezus en mij zijn bierbrouwsel toonde in zijn living. Het ding maakte akelige geluiden, ietwat tussen het geluid van een gremlin en een vrouwenscheet. De geur, van westmalle tripel, deed me glunderen. Mijn teelballen tintelden. Al snel merkten we bij jezus een wit object in zijn baard. Het leek wat op negerzaad en al snel was de eerste quote van de dag geboren: ‘die van ons had gisteren weer een neger uitgenodigd’, sprak Jezus.
De tweede glimlach volgde snel toen in de wagen het thema reclamespots werd aangesneden. De spot over ‘ritsen’ van de vlaamse overheid bleek een meerwaarde (met ‘een spot in de spot’) en de quote die die dag nog meermaals aan de oppervlakte kwam: ‘en wie is er nu de klootzak?’
Aangekomen in Ottenburg was de parkeerplaats wederom een bron van welbehagen aangezien het leggen van boordstenen bij de zigzagoprit naar het aanpalende huis jammerlijk gefaald was. Weldra start iemand met Uglybelgianopritten.be.
De kantine van Ottenburg bracht al snel herinneringen naar boven, tranen schoten in de ogen. Hier is al veel gestorven geweest. Ook vandaag zou het zwaar worden. De organisatie meldde: ‘inkorting van 3 kilometer door slecht terrein’. Twee seconden later maakten we kennis met dit terrein: glibberig en technisch. Gelukkig was er van zuigslijk of modderstromen weinig sprake en kon er dus wel tempo worden gereden. Al snel waren we dus bij eerste beveurrung, op 12km. Paki was blij, want zijn paki kwam al snel op vandaag. Traditiegetrouw ging hij menig hand vullen om er terug bovenop te komen. Bij het vertrek daar schoot mijn ketting vast en bij gebrek aan een technische kreeg ik even koud zweet. Toch kon ik mezelf herstellen maar de fiets was redelijk onbruikbaar geworden op steile klims. Op kilometer 23 besloot ik dan maar te kiezen voor 40 ipv 50 kilometer, maar ook de rest volgde want Paki kreeg zijn Bulls niet op topconditie en ook Jezus zijn fiets zag af. De Bulls van Stunt werd verkozen als bike van de dag. Bij de splitsing vonden we ook een garde (‘een klopper’ in de volksmond) en besloten we deze voortaan te gebruiken als trofee voor Bruulvrouw Van Het Jaar.
Wat verderop was er een tweede beveurrung, alwaar ‘de Lansbreker’ en de ‘Sprokkelvrouw’ voor hilariteit zorgden. Vraag aan de Germaanse: waarom is een lans breken plots baanbrekend geweest? En wat doet een vrouw komende uit een bos met een stuk hout in haar hand? Ook Sjeemsdien, de voornaam van het jaar, passeerde de komische revue. Tijd om verder te fietsen, want de laatste 10 waren al snel daar. Die waren uiteindelijk onverwacht spannend. Met al dat fietsgesukkel geloofde immers niemand in zijn kansen. Paki nam al snel honderd meter voorsprong op Jezus, daarachter Stunt en uiteindelijk mezelf. Op een of andere manier vond ik een bepaalde kracht om een stervende stunt en een fietssukkelende jezus toch voorbij te steken op een lange gestage klim. Ook Paki, die dacht comfortabel op kop te zitten, kon ik verrassen. Daarna volgde vijf kilometer haasje over met Paki op glooiende veldwegen. Pijn, strijd, afzien, niet opgeven, bijten en hopen op een fiets die het vol houdt. Uiteindelijk slaagde ik erin Paki, weliswaar niet op de colnago en met 8 trixpinten in de maag, eraf te rijden met een fietslengte of twee voor. Slechts 38 km op de teller maar toch moe, voldaan en tot het uiterste gestreden. Dat is Ottenburg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s