Verslag Toertocht Kammeltoet (door Spat, 17/11)

“Zaterdag” de dag voor heilige zondag! Een knoop moet gehakt worden zal het eenzaam Wijnegem knallen worden of zalig sociaal Kalmthout afmalen. Uiteraard wordt er gekozen voor Kalmthout. Ik kreeg gelijk zo bleek.

Na een kleine zoektocht naar de startplaats bleek Vinke al aanwezig met een grote zak vol goesting. Na even wachten verscheen ook gast 8u45. Knallen dan maar werd er volmondig beslist. Eerste 10 waren vrij asfeurig en snel voor ons die de trein der semi keurfeurhelden niet gemist hadden. Nadien begon het echte werk door heide en bos kronkelde een mooi pad dat zich toch leende tot mooie snelheden. Tot groot jolijt van Vinke en mezelf. Menig danacoller werd vakkundig aan de kant gereden en km’s werden snel verteerd. Aan de beveuring gekomen werd er even overlegd over 60 of 45 km er werd gekozen voor de ouderwetse 45 km met pist en gelach nadien. Om de goesting van Vinke te gemoed te komen werd er dan wel geopteerd voor een laatste 20.

In die laatste 20 bleek Vinke te sterk voor ons maar kon ik toch de voorsprong beperken. Hvs bekocht de wekenlange afwezigheid en moest genoegen nemen met een derde plaats. 8 was zijn longen thuis vergeten dus hij eindigde net buiten het podium.

Na de mooie verhalen over slakken die pijlen schieten en in elkaar hoofd binnen dringen was er nog het mooiste moment van de dag. Het weerzien van 8 en zijn geliefde cube. Nog even en ze zullen terug samen te zien zijn op de boswegen in ons Belgiënland.

Kortom het was weer een mooie dag.

Stats
Spat, Hvs, Acht: 45 km
Vinke: 71 km
Elks 2 trappist van’t vat

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s