Verslag Toertocht Lille (1/12) door Stunt, Pfars, Pfeter, HvS, Spat, Acht, Veur

Gezamenlijk verslag Lille

Toertocht Lille, goed op tijd afgesproken 8: 00 H ten huizen pfars. Snel wat eten en vertrekken.
Maar het avondje voordien had voor een kleine verandering gezorgd. Pfars had spennisch op bezoek gehad, een katertje was het resultaat. Uiteindelijke dan toch vertrokken om een beetje te laat aan te komen te Lille. Inschrijven en van start gaan aan een snelle tocht doorheen gekende wegen.

Sterk begonnen, snel gekrakt.
Kilometers werden afgerakt.
8 hoogezeten op een troon.
Benen net als zijn lid sterk beaderd.
Wanneer wordt er nog eens vergaderD?

Eens aan de beveurung gekomen stond een lange rij voor ons te wachten. Wss omdat beker per beker vakkundig gevuld werd met energiedrank. De honger en dorst was echter te groot om deze links te laten liggen. De hereniging met pfars en pfeter was inmiddels ook een feit. Tijd om terug te vlammen.

De ruisknop van de dag werd stevig in het rood gedraaid door de eerste elektrische mountainbiker die we in actie zagen tijdens een toertocht. ’s Lands debielste kon ofwel niet met de fiets overweg, of had zaterdagavond een Pfarske gedaan, met nog liters bier
in hoofd en maag. Feit was dat hij rechts draaide waar hij links moest en andersom, en remde waar hij gas hoorde te geven en andersom. Raar. Hvs nam een optie, op wat hij ‘de kentering’ noemde. Ik houd het liever korter, op ‘tering’.

Ah, 1 december… Wereldaidsdag. Een dag die al maanden met stip in de kalender van Acht stond. Dàt, gecombineerd met een nieuw frame, nieuwe wielen, nieuwe banden, nieuwe melk in de banden, een paar maand cardio én kapotte remmen, kon tot niets anders leiden dan stapels goesting en bijbehorende wlamming. Voortgestuwd door het goud in de mond der ochtendstond, en in de achteruitkijkspiegel de sneuvelende blikken van in het bijzonder Stunt, Voorzitter en Splattebandjas, mocht hij voor het eerst in zijn carrière als Bruulbiker in het midden plaatsnemen op het podium. De rest van de dag verwerd evenwel tot een zwart gat, niet helemaal ongepast op Wereld -SOA-dag. #contentvan

Oh Lille, het was een mooi podium (zo sprak de voorste ook in de finale tegen Acht en Spat toen de rest uit zicht was: ‘het wordt al zeker een mooi podium’). En dat podium werd dan ook nog eens zonovergoten met een fijne apresbike, bruine frisdrank van Tongerlo (stunt: ‘Doe mijn maar een duvel.’), humor van Pe (‘Pfars, wil je mijn fiets kopen voor 50 euro?’), de taalfouten van HvS en (nu al!) de lofzang over de Jura in september 2014… Maar volgende week gaan we toch wel terug klimmen, niet?

Achteraf pruttelde Pfars:
‘Zuipen met spennish is plezant,
Fietsen de volgende dag ambetant.
Zeer aan de kont,
Spauw in de mond.
Dat is wat ik nog herinner van lil,
Blij dat ’t voorbij is, die bittere pil.’

Ik wil eindigen met volgende woorden van de dichter Vava uit Lille (bezoek ook zijn blog: http://blog.seniorennet.be/vava/)

20131202-220158.jpg

20131202-220215.jpg

Statistieken:
Pfars, pfeter, veur, acht, stunt 43km
Spat 85km
HvS 97km
Pe 63km

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s