Verslag Bloso Aarschot/Rotselaar (07/12)

Gezamenlijk reciprocaal verslag 

Spat over HvS

“Dankzij Hvs:
Dankzij Hvs de optie tot aanrijden
Dankzij Hvs de optie tot snijden
Dankzij Hvs zelfs te vroeg thuis
Dankzij Hvs een gelukkige vrouw
Dankzij Hvs optijd voor de Sint
Dankzij Hvs gelukkige kinderen
Wat zou de wereld zijn zonder Hvs
Spat”

Vincke over Acht

“Met een “pl-l-l-lease!” zoals enkel nog Roger Rabbit kan en met ogen zoals enkel nog Puss die kan trekken hielp ik mijzelf in de zetel van de automobiel die mijn fiets naar Aarschot zou brengen.

Daar aangekomen galmde de belofte zeker op tijd terug te zijn nog na tussen mijn hersenresten.

Op oldschool D&B dansende Bruulbikers vervaagde snel andere gedachten maar 1 bleef over. Tempo.

En met dat woord valt het verslag samen te vatten. Want een lofzang over de heimat van de actieve  Bruulbiker zal de actieve lezer niet boeien. Al lag die streek er weer heerlijk bij.

Een lofzang over medebikers gaat er misschien nog wel in. Maar het is moeilijk een hoofdvogel te kiezen. Want er was bv Spat die trainingsgewijs 45 km aanreed maar nooit het tempo loste (al sprak hij slechts 2 lettergrepen per uur), of HVS die een ‘wees is een beetje meer Hans’ deed en Spat vroeger naar huis hielp (sintfeest) en zo altruïsch een kortere tocht reed. Pakweg een Veur die des avonds voordien 2 uur routes had zitten knutselen. Of ultraviolette Stunt (aka Mega Mindy / want die vangt ook boeven ’s nachts) die zijn naam met instemmend gehijg bevestigde bij aankomst. Allen volgden het tempo en lieten zich opmerken.

Maar 1tje des te meer. Want niet alleen lust, goesting en vooruitzichten dreven hem maar ook het kinderlijke geluk terug plezier te kunnen beleven aan het biken.

Meermaals liet het nieuwe kader zich opmerken adhv ‘onnodige’ demarrages en andere zelfkastijding, met een blijdschap zoals die ochtend op de gezichtjes bij het Sintgebeuren.

8mans was zelfs tevreden met een 2de plaats al had hij hard voor die eerste gestreden.”

Acht over Vincke

“Bijna 8 eigenschappen van (aars)God Vincke, vrij naar http://www.allaboutgod.com/dutch/eigenschappen-van-god.htm

Wijsheid: “Wijsheid is het vermogen om perfecte doelen te stellen en om deze doelen op de meest perfecte manier te bereiken”. Met andere woorden: Vincke maakt geen fouten. Hij is de Vader, de Echtgenoot-met-een-tijdslimiet die het echt het beste weet, zoals Paulus Grandus in Romeinen 11:33 uitlegt: “O onpeilbare rijkdom van Gods wijsheid en kennis! Hoe ondoorgrondelijk zijn beslissingen, hoe onnaspeurlijk zijn slijksporen !”

Oneindigheid: Vincke kent geen grenzen. Hij is onmetelijk. Deze eigenschap heeft per definitie gevolgen voor alle andere eigenschappen van Vincke. Omdat Vincke oneindig is, moeten ook al Zijn andere eigenschappen oneindig zijn. Een neus en een achterste zijn ook eigenschappen.

Soevereiniteit: Dit is “de eigenschap waarmee Hij over Zijn hele schepping heerst”. Het is de toepassing van Zijn andere eigenschappen van alwetendheid en almachtigheid. Deze geeft Hem de absolute vrijheid om dat te doen waarvan Hij weet dat dit het beste is. Vincke heeft de controle over alles wat er gebeurt. Maar de andere bikers hebben nog steeds een vrije wil en zijn nog steeds verantwoordelijk voor de keuzes in hun leven.

Heiligheid: Dit is de eigenschap die Vincke onderscheidt van alle andere, geschapen wezens. Deze heeft betrekking op Zijn verhevenheid en Zijn perfecte morele reinheid. Er bestaat absoluut geen enkele zonde of boosaardige gedachte in Vincke. Zijn heiligheid is de definitie van wat rein en rechtvaardig is, in het hele universum. Steeds als Vincke zich ergens vertoont, zoals aan Jezus aan de brandende mnemografische rondte, dan wordt die plaats heilig omdat Vincke er is geweest.

Drieëenheid: Ook al wordt dit woord zelf niet in de Bijbel gebruikt, toch is de waarheid dat Vincke Zichzelf in drie personen openbaart in de Bijbel opgenomen. De Vader, de Echtgenoot en de Technische worden alle drie Vincke genoemd, worden als Vincke vereerd, bestaan eeuwig en zijn betrokken bij zaken die alleen Vincke kan doen. Maar, ook al openbaart Vincke Zichzelf in drie personen, toch is Vincke Eén en kan Hij niet worden gesplitst. De drie personen zijn er alle volledig bij betrokken wanneer Eén van de Drie actief is.

Alwetendheid: “Vincke bezit perfecte kennis en heeft daarom geen behoefte om iets te leren. Vincke heeft nooit iets geleerd en kan niet leren.” Alwetendheid betekent “alles wetend”. Vincke weet alles en Zijn kennis is daarom oneindig. Het is onmogelijk om iets voor Vincke verborgen te houden.

Trouwhartigheid: Alles wat Vincke beloofd heeft zal plaatsvinden. Zijn trouwhartigheid garandeert dit. Hij liegt niet. Wat Hij in de Bijbel over Zichzelf heeft gezegd is waar. Jezus zei zelfs dat Hij de Waarheid is. Dit is extreem belangrijk voor volgelingen van Jezus omdat onze hoop op eeuwig leven juist op deze trouwhartigheid berust. Hij zal Zijn belofte in ere houden: Zijn belofte dat onze zonden zullen worden vergeven en dat we eeuwig met Hem zullen leven.

Quotes van de dag

 Op de parking, 1 minuut voor vertrek : “Ha, gaat ge fietsen mannen ?” (Passant 1)

 Op de parking, 1 minuut na aankomst : “Amai, gullie ziet zwart” (Passant 2)
 [Acht: das nog van in Sint-Niklaas. Stunt: (Binnensmonds) Dan hebt ge onze Piet nog niet gezien.]”

Voorzitter over Stunt

Stunt
Weinig blikken en woorden hadden wij nodig
Om te beseffen dat het van bij aanvang toch wel heel snel ging
“Moet de Vincke op tijd thuis zijn, ofzo?”
Dat waren 8 woorden die eigenlijk alles zegden
En de bijhorende zucht spraak encyclopedieën
Het ging echt super snel in Rotselschot
En laat ons het zo stellen dat het daar niet geheel vlak is
in Aarschelaar

Jij en ik
Stunt, wij samen
Bulls, geen klikkers
en geen cardiotrainingen of woonwerkmassa in de benen
stierven beide
jij iets sneller dan mij
even kwam je er weer over
maar toen nam ik je weer langs opzij
reed ik voorbij
en toen was het einde nabij
voor jou en mij

Dank om elkaar
te begrijpen.
Dank aan de pijn
om niet alleen bij mij te zijn.

Voorzitter”

photo2

Kilometers: 54, behalve Spat (89km – waarvan 45km aangereden vanaf Kempen)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s