Verslag Windmoer-Kalmthout (door Pé en Vincke, 22/12)

VERSLAG DOOR PE

“Beste bruulbiker,

Hebt u al van de Bruinleegheide , de Venetiaanse heide of Essen duinen gehoord?

Als u deze wonderlijke natuurplekken wilt ontdekken dan koopt u een fietsnavigatiesysteem. U vergeet de functie ”vermijdt verharde weg” uit te vincken en vertrekt vanuit Pulderbos naar Nieuwmoer.

Na een korte tijd besef je al niet meer waar je bent en geef je u vol vertrouwen over aan je kerstverse gps. Het zijn op die momenten dat je eigenlijk geniet van je zondag en achter echte hazen aan kunt gaan.

Voor je het weet heb je er al 40km opzitten en belt je mede-bruulbiker je alreeds op, om te vragen waar je blijft.

Het was op dat moment dat ik ze voor het eerst zag.

Achter het riet verscholen in het water van de venetiaanse heide achter de kerk van nieuwmoer.Niet meer welkom in haar land en illegaal in onze heide sliepen wel 100 verschillende trekganzen.

Mijn plotse aanwezigheid schrok deze dieren op.Ik had jullie allemaal graag dit gebeuren als kerstcadeau gegeven.

Eindelijk aangekomen aan de start van de VTT-windmoer.

Overdrive en go with the flow  begonnen aan een gelijkaardige tocht, zoals die van essen. Overdrive had het over biker van de week en pijn doen ofzoiets en we besloten dan maar ieder een andere versie van deze windtocht af te malen.

De teleurstelling voor elkaar viel hierdoor wel mee en we sloten af met geen leffeur en een pak humor.

Kees en zijn hond Maxx leerde mij, de kleine rietgans van de grauwe gans en de kolgans te herkennen.

Stats: 110km voor p en 95km voor vinke.”

Lees het volledige verslag van Pé over Windmoer

VERSLAG DOOR VINCKE

“Nieuwmoer-Kalmthout = te mijden want:

1. Slechts 1 biker komt mij vergezellen. De anderen hebben smoezen of laten hun namen uit maillijsten schrappen.
2. Die ene biker komt 40 minuten te laat want net die ene biker koopt tegen alle wetten van de zwaartekracht, driehoeksmeetkunde, bart-de-werverisme, logica en verbeelding een gps.
3. Die ene biker is aan het trainen om er in de loop van volgend jaar Mandela te gaan ontmoeten (niet verklappen hé) en fietst dus niet echt.
4. Dus 2 Bruulbikers rijden de kleretocht op elk hun eigen tempo en met een eigen afstand want de ene cardioot en de ander wlamt.
5. 3,5 voor de zwarte kas in ruil voor een soepbon, in te ruilen op de beveurung. Alternatief; water, Pepsi, uitgedroogde suikerwafel of zand.
6. Na 10 km het bord met opschrift “volg vanaf hier de bloso pijlen”. Op de laatste tien km (terug pijlen van de organisatie) naar analogie met de eerste 10, karrensporen en knooppunten. Bloso was wel mooi, om ook eens iets positiefs te zeggen.
7. Met ongeveer 30 seconden verschil aangekomen in de kantine zeg ik tegen Pé. “Het enige dat we nu niet nodig hebben is de nu volgende conversatie met de barmoeder, …”
8. “2 trippel Westmalle aub” “tis blonte leffe” “nee, 2 trippel Westmalle aub” “blonte leffe?” “Of heb je misschien Westmalle dubbel?” “2?”
9. De wind stond strak richting Hol van Pluto. 29km/h gemiddeld op de aanrijstrook deden vermoeden dat de afrijstrook pijn zou doen. Mijn benen hebben helaas geen verstand en brachten mijn fiets thuis met net over de 24 gemiddeld op 95km. Halverwege de trap na een middagdutje dacht ik aan morfine.

Fietsen is tof,
De Pé ook,
Nieuwmoer-Kalmthout minder.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s