Verslag Oostmalle – 2014 Kick-Off Tocht (5/1)

Deelnemers Team A: Paki-Pé-HvS-Vincke
Deelnemers Team B: Spat-Stunt-Veurzitter-De Roze Gast/Mister Pink-Bressie-Pfars
Deelnemers Team C: Spennish
Deelnemers Team D: Jezus-Matthieu (en ook Guillaume, Duval, Damjè, Thoma-zonder-s enzovoort)

Het deelnemersveld maakt al onmiddellijk duidelijk dat een verslag geen evidentie zal zijn.

VERSLAG TEAM A

onderweg

VERSLAG TEAM B – De Roze Gast en zijn gevolg

Team B bestond in de aanvangsfase enkel uit Pfars, Bressie, Voorzitter en de nieuwe gastbiker Thomas De Roose, petekind van de Voorzitter. Het tempo was medium met als belangrijkste doelstelling de eerste ervaringen van de nieuwe gastbiker zo positief mogelijk te maken. De prestaties van de Roze Gast (meerdere bijnamen in de running) waren zeer behoorlijk: hij ging vooral op de vlakkere stroken goed vooruit, eenmaal het bos in duikend of een brug oprijdend viel hij wat stil. Zijn verleden van keurfeurbiker speelt op sommige stroken zeker in het voordeel, op andere eerder niet. Maar al bij al werd er aardig gereden, tegen een gemiddelde van 21 km/u. De voorzitter bleef bij zijn petezoon, en reed gast8-gewijs cardio. Op kilometer 23 kwam er een fusie met de afvalligen van team A, zijnde Spat, Stunt en HvS (de groep die in het kielzog van Paki al van bij aanvang wlamde). Samen reden ze naar de beveurrung op kilometer 26. In die aanloop ging Mister Pink nog mooi tegen de vlakte, door het fout inschatten van een modderspoor en kreeg ook nog een wiel van een achterrijder op zich. “Het petekind is gedoopt!” werd er al snel geroepen. Solidair als de bikers zijn werd dan ook een Spat-vest van met merk Rose (what’s in a name) geschoken aan gast Rose. Er was op dat moment ook een kleine reünie met team A die teruggekeerd was om de kilometrik van Paki te zoeken. Bij de beveurrung reed team B als eerste door (“Team A haalt ons wel in”) en HvS sloot terug aan bij team A (“Ik voel da’k goei benen heb”). De groep Spat-Stunt-Veurzitter-De Roze Gast/Mister Pink-Bressie-Pfars reed uiteindelijk tot op 6 kilometer van de finish voorop, zonder enig spoor van Team A. “Wlammen dan maar!” werd geroepen. De Veurzitter zat nog fris door de cardio en de tegenstanders (Spat-Stunt) braken al snel omdat ze allerminst cardio gereden hadden. Tegen 32km/u gemiddeld werden de laatste zes kilometer afgemaald door de Voorzitter en hij eindigde aldus verrassend als eerste (van Team B). Daarachter volgden Spat (2), Stunt en Gast Roos (3), Bressie (4) en Pfars (5). We trokken snel naar binnen voor opwarming van de natte gast De La Rossa, kapten trappist in ons lichaam en voelden ons héél gelukkig.

VERSLAG TEAM C – Spennish

Het begon allemaal vorig jaar toe ik de prachtige ingeving kreeg dat het jaar 2014 het jaar van de Spanjaard zal zijn.
Ik hield mij dan ook op de eerste zondag morgen een mijn woord en ik stapte op de fiets.
Er was afgesproken met spat om aan te rijden met de fiets naar Oostmalle omdat een auto o zo 2013 is dachten we
Zo gezegd en gedaan kwamen we rond 9.15 aan in de sporthal van de plaatselijke school.
Na enige tijd wachten konden we eindelijk vertrekken met wat belooft een prachtige tocht te worden met 1500 andere bikers die er ook zo over dachten.
De start was tamelijk gezellig, maar al snel bleek dat ik mijn conditie ergens half vorig jaar was vergeten en zo zag ik groep A en B wegfietsen.
Geen probleem dacht ik bij mezelf, het is nog vroeg op de dag en het zonnetje schijnt.
Misschien kon ik wel wat vogels of kippen spotten die ook het jaar met goede voornemens hadden ingezet.
Na enkele zware (echt waar) kwamen we (alleen ik) aan de beveuring waar we (alleen ik) lekkere soep kregen en de gebruikelijke soorten fruit en cake.
We (alleen ik) nuttigde alles snel omdat we het wat frisjes vonden.
Dat was eigenlijk het leukste van de tocht want we merkte (alleen ik) geraakte onze snelheid niet meer boven de 20kmph.
Na verder geploeter en geklaag en steeds die zelfde vraag ‘waarom’ kwamen we ( nog steeds alleen) aan het einde van deze toch wel zware tocht van 29km.
Na het nuttigen van enkele broodjes en pisten keerden we huiswaarts.
Ik bedank jullie namens groep C en we (alleen ik) zien jullie zondag weer.

VERSLAG TEAM D – Jezus en de Allegarigen (door Jezus)

Het Oostmalse Team D onder begeleiding van Jezus was voornamelijk een prospectie-werkgroep voor nieuwe leden. Een aantal mensen had zich rondom Jezus verzameld. Om preciezer te zijn, was Jezus door één persoon benaderd. Deze persoon had nog een persoon bij, die op zijn beurt nog iemand anders meebracht enz. Dit gaf de bizarre situatie dat iedereen in Team D maximum twee andere personen kende van de groep. De precieze contouren van de groep waren daarom niet duidelijk, hetgeen tot filosofische en wiskundige beschouwingen leidde als “waar begint een Team D en waar eindigt het?”, en “Potentieel is Team D alle deelnemers van deze tourtocht minus Team A, B en C”. Dit alles maakte het prospectie-werk er niet eenvoudiger op.

De kern van Team D bestond uit een aantal jongelingen die een mengeling van Frans en Antwerps spraken en wiens namen eindigden op -ien (uitgesproken “jè”) of -ieu (uitgesproken “jeu”). Zij lieten zich voornamelijk opmerken door hun kledij. Deze stond op geen enkele wijze in verband met mountainbiken of sport in het algemeen. Julien droeg een gescheurde verfbroek en twee truien boven elkaar, Germain had een boxershort aan met daarboven een gele garnaalvissers-jas en Lucien weigerde een helm op te zetten. De jongelingen legden uit dat zij er niet als een homo wensten bij te lopen. Bij het zien van mijn beenstukken en overschoenen ging er duidelijk één of ander homo-alarm af. Ook de bikes van werkgroep D kwamen recht van één of andere zolder.

Het vertrek van Team D liet op zich wachten omdat de drieëntwintig jaar oude achterband van Julien plat was en Julien vier pogingen en drie nieuwe binnenbanden nodig had om het euvel te verhelpen (binnenbanden in het Frans: “tubes de merde”). Van de honderd bikers die langs de sukkelende Julien passeerden waren er minstens negentig die luidop tegen elkaar beaamden dat ze content waren met hun deftige velo. Ondertussen begonnen de eerste zweetvijvers door trui nr. 2 van Julien zichtbaar te worden.

Over de tocht kunnen we kort zijn: eerste dertig goed, laatste dertien tijdverlies. De jongens waren vooral in hun sas op de single tracks, waar ze zich helmloos door de bochten smeten onder luide vreugdekreten. Op al de rest van het parcours viel het dan helemaal stil en leek Germain de garnaalvisser op een trage gele calippo. Bij de beveurrung waren de jeugdigen vastbesloten om hun vier euro inschrijvingsgeld te recupereren. Lucien beval het vrouwmens in de stal om meer soep te maken. Het arme besje was zoveel assertiviteit duidelijk niet gewoon en bracht prompt nieuwe kommen soep, bananen en wafels met chocolat. Ook over het doodsprentje bij het kraam moest zij aan Lucien uitleg geven. Pour la petite histoire: de biker in kwestie is door een ree aangereeden en na drie weken coma in het ziekenhuis overleden. Lucien wenste daarop te vernemen of de ree ook dood was.

Na extensieve toelichting over het concept “leste tien”, zag Jezus zijn kans schoon om voor de eerste keer in zijn carrière de eretitel weg te kapen. De achtershifters van zijn bike beslisten er echter anders over en na enkele meters bleef de ketting steken op een te lage vitès. Mathieu reed zodoende weg van het allegaartje garagisten, garnaalvissers, daklozen, scoutsleiders en predikers en mocht zich laven aan de zoete smaak van de overwinning.

Of er nieuwe trends of kandidaat-leden uit deze tocht naar voor zijn gekomen, is vooralsnog niet duidelijk. Eén ding is zeker, een goed ontbijt staat borg voor een goede verdeling van de energie en de nodige voedingsstoffen over de dag. Zo loop je minder kans op voedingstekorten die je moe, prikkelbaar en lusteloos maken.

VERSLAG TEAM D – Le Rapport De Mathieu (door Stunt)

Vendredi soir, j’ai reçu un sms de Damien, pour me demander si j’avais envie de rock&roll. Je repondais : c’est ou le party ? Et c’était à Malle Orient, avec Discobar Jésus à l’épince.

Alors le zondag apres le nouvel an j’ai pris mon knapsack et garnaalvest et je me suis retrouvé dans la voit’ de Jules qui avait mis son sans culottes le plus flashy. After all, on est de Wilrijk ou on n’est pas hein ! Allé, ou de Edegem peut-être.

Comme d’habitude, Cloclo était en retard (il est un peu un retard, donc c’est normal), mais on avait de la chance : il nous fallait retuber un tube de merde. Trois fois, on a essayé, et c’était seulement à l’aide d’un kackvogel qu’on est pu allé se retrouver renouvellé parti. Et c’était party , parce que aussi Cloclo était arrivé, dans son meilleur Millet mais sans casque. On n’est pas fou nous hein!

Alors on roulait de très bon mannière (je pense 12/heure) qui est une supermoyenne. Sans trop de problèmes on arriva à la révit, ou Damien a bu 5 soupes et nous on a mangé beaucoup de wafels. Pour 4 euro, on n’a plus beaucoup ces jours là. Soit.

Alors de nouveau sur la bicylette de papa (15 vitesses, pas facile), jusqu’à la fin. Un peu fatigué on arriva dans la cantine. Désolé : pas de Leffe, seulement une bière locale, nommé Malle. Et mal, c’était ! Alors quelqu’un des amis de Jésus a crié : Damien Damien ! Et Damien, il leur a parlé ! Il a certainement quelques soa maintenant.

Donc : Superjournée, a la prochaine ! Je prends la bakske leffe avec moi alors, pour la safety. Bizous.

Mathieu

GEREDEN KILOMETERS

Paki 42 + 0 aan/af
Pé 42 + 22 aan/af
HvS 42 + 26 aan/af
Vincke 42 + 34 aan/af
Spat 42 + 42 aan/af
Stunt 42 + 0 aan/af
Veurzitter 42 + 0 aan/af
De Roze Gast/Mister Pink 42 + 0 aan/af
Bressie 42 + 0 aan/af
Pfars 42 + 13 aan/af
Spennish 29 + 32 aan/af
Jezus 42 + 0 aan/af
Matthieu 42 + 0 aan/af
(en ook Guillaume, Duval, Damjè, Thoma-zonder-s, Germè, Lucjè enzovoort)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s