Verslag 6 uur van Halle (16/2)

6 uren van Halle,

Ikzelf en Pé hadden het voorrecht om deel te nemen aan de zes uur van Halle. Dit allemaal om broodjeszaak den Hall’t te promoten bij het halse publiek.

De start: toch een zenuwachtig gevoel voor de start. Na wat wijze woorden van Pé over snel starten enzo, het startschot! En weg waren we. Ikzelf zoals gewoonlijk wat overmoedig gestart Pé de rust zelve.

Over het parcours kunnen we redelijk kort zijn. 2 asfeurstroken met daartussen 4 km goei ouderwets hals slijk. Dit slijk zorgde voor een zwaar technisch parcours.

Over de hoogtemeters kunnen we ook vrij kort zijn. Een stelling over de omheining van de kleuterschool zorgde voor +/- 300 hm.

Het verloop: na een uurtje vlammen mochten we al aanmoedigende kreten aanhoren van Vinke en Panini.

Dit resulteerde in nog 2 rondjes hard gaan waarna de eerste pijn in de benen begon te komen. Hierdoor kon Pé me bijhalen en vrijwel onmiddellijk daarna afscheid nemen. Even later dan maar even gestopt om de rug te rekken en wa te eten. Hierbij men lens verloren en daardoor ook een klein halfuur koers. Vol goede moed terug de fiets op voor de resterende 3 uur en half. Aangemoedigd door vrouwen kinderen en andere toffe mensen de moed gevonden om tot zonsondergang goed door te rijden. Hier begon dan de echte uitdaging. Rijden in het donker zonder degelijk licht! Gelukkig is er al wat parcourkennis van de vorige uren want door gezellige modderstroken ploegen als je de grond amper ziet is niet zo evident. Met vallen en opstaand toch de laatste 2 uren uitgereden en moe maar voldaan onder luidkeels geroep van Acht over de finish gebold.

Over de bevoorrading: deze werd met de grootste zorg voorzien door de familie Nuyts. Waarvoor dank uiteraard.

Pé werd 12de en ikzelf 25ste.

Aantal km. Pé 117 en ikzelf 102.

De pisten waren vant vat en smaakten geweldig.

Spat

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s