Verslag Felrode (door Acht, 23/2)

Een prachtige dag wederom, vol zonneschijn, zo was ons beloofd. En dat bleek terecht: de zon ging ervoor en derhalve Stunt, Spat en Acht ook: 60 km in Gelrode, het voorgeborchte van Aarschot.

Daar aangekomen gidste een lokale parkeerwachter ons naar een stoep, vlak voor een garagepoort, duidelijk niet de zijne. Hij keek even naar het huis, en deduceerde kennelijk dat het maar een Schijnhuis was, met een Schijnpoort, en instrueerde Spat tot parkeren voor die poort. Het was duidelijk, het werd een Schijntocht.
(Lichtjes verbouwereerd wreven Spat & Acht zich bij uitstapping nog eens over de Schenen, want de voorzitter had hen gisteren – met Ridley en ogenschijnlijk zonder moeite – veel pijn gedaan, te DKD.)
De eerste 10 km waren een soort aanrij langs kaneur en cardio-clubs, deels in het gezelschap van een aalscholver, tot bij de eerste tet. Dan ging het hard, langs schijnwerkers, schijnbaar gehandicapten (die hun boodschappen om het hoofd gebonden ipv op de rug droegen), schijnsmarcheerders, verkrampt omvervallende keurfeurders en schijnhazen – tot bij de beveurrung aan het welbekende Maria-Kapelleken, met het Huis op de Spie. De fluopakskes schenen daar oogverblindend in de schijnbaar-al-lente-zon. Van daar een lus van schijn-cardio terug naar waar Maria verscheen, en dan de laatste 25.
Stunt was inmiddels overgegaan tot een Felrode Schijn, en genoot duidelijk met volle teugen, terwijl Acht en Spat mekaar wijsmaakten dat er geen laatste 10 ging gereden worden. Maar de zon kietelde en het terrein nodigde uit tot wlammen – modder-single-tracks, glooiingen en een Spat die zich vastbeet in het Achterwiel. Tot een onverwachte knik, een auw en een foute vitesse Acht parkeerde, en Spat zich welverdiend verwijderde richting horizon.
Aan de kantine van FC Gelrode stonden 3 deernes worsten te bakken, ten voordele van tegen borstkanker. Er werden er veel gegeten. Er werd niet gepist, want die was er niet.
In de Spatwagen op weg naar huis was iedereen volmondig stil. Het ging op de radio dan ook over pandaberen die in Wallonië mochten gaan wonen, en dat onze premier daarvoor in Zaventem stond. Hij had ongelijk. We weten sinds vandaag: het ware geluk is niet zwart-wit, maar Felrood.
stats: 180 km gelijkmatig verdeeld onder Spat, Stunt & Acht
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s