Festival Bornival: wat een Gouden Zondag! (verslag door Droes, 30/03)

Het stond al langer in de sterren geschreven. 30 maart zou de eerste Gouden Zondag worden. Wat is het concept? Een zondag, lang op voorhand gepland, vrouwen en kinderen zijn op de hoogte, er wordt gezocht naar hellingen en er kan op het gemak worden geaprèsbiket. Locatie van deze eerste editie: Bornival. Borniwat? Een viertal straten rond een kasteel ergens op een uur rijden van Antwerpen. Een regio where no biker has never been biket before.

Deelnemers der Gouden Zondag: trainee Freddy (Fred-Ypsilon voortaan), Stunt, Voorzitter, Spat, Schriele (Cyriel voortaan), Vincke, Brambilla en Acht.

Aan de hand van een nieuwe verslaggevingsmethode van de Voorzitter (een notulenboekje gesponsord door stad Gent), werden héél veel feiten en quotes genoteerd. Hieronder chronologisch wat ik genoteerd heb:

– 7u59: het fietsenrek van de Voorzitter wordt op de bedrijfswagen van Fredypsilon gezet. “Er is contact!”, stelt hij vast. We kunnen vertrekken.
– 8u09: de gps van Fredypsilon is zeer beleefd. Eindigt elke zin met “alstublieft”.
– 8u12: Stunt: “Het zou een klein wonder zijn moest Brambilla komen” (gelet op het zomeruur) en ook Stunt over Brambilla: “Als er iemand zegt “Ontbijt!”, dan ontbijt hij.”
– 8u44: We rijden voorbij de auto van Vincke. Er is weinig animo in de auto.
– 8u45: De gps stelt vast: “Richting Paris”
– 9u: aangekomen bij de start. “AAAAH!”, zegt Acht, “Kramp!” (eerst even kakken)
– Begroeting aan de startplaats. Schriele tegen Fredypsilon: “Ik ben Schriele”. Fredypsilon: “Cyriel?” en wat later, Brambilla vraagt: “Wachten we nog op iemand?”. “Cyriel” zegt iemand. Brambilla: “Oh, er is echt nog iemand onderweg!”.
– De tocht begint prachtig met enkele leuke, beetje vettige klimmetjes. Al snel zien we dat Spat en Acht in bloedvorm zitten. Stunt: “Dju, dit is lang geleden.”
– Spat tegen Acht: “Ge ziet er spechtig uit.” Acht: “Heeft niet met mijn lid te maken.”
– Brambilla krijgt nog ergens een serieuze tak tussen zijn derailleur.
– Brambilla: “Oh, dit is een mooie zondagochtend in Jommekesland!
– We komen aan de splitsing 45km of 35km. Fredypsilon kiest voor de 35km. Maar na enig kaneurbeuken en ravelfietsen, komen we bij de eerste beveurrung Fredypsilon terug tegen.Hier kan opnieuw gekozen worden voor 35km. Brambilla volgt Fredypsilon. De rest gaat voor 45km.
– Tijdens het kaneurbeuken is er nog enige onenigheid tussen Acht en Vincke. Vincke: “Den Acht is ne gevaarlijke zot. Hij heeft mij geramd. Hij riep: Links! Maar dat ging helemaal niet. Mongool.” Ik noteerde ook: “Hij kijkt ni vooruit”.
– Wat volgt na de beveurrung is een prachtbos, dat oneindig lang en leuk was. Het Bois de Houssière, blijkbaar. Te noteren! Het trio Spat-Acht-Vincke ging daar voluit in de aanval. Droes peddelde erachter. Stunt en Schriele sloten de hekken. Op kilometer 28 wil Spat na een leuke downhill plots haaks rechts een muur op rijden zonder te schakelen, met als gevolg: ketting kapot, Spat valt over zijn fiets en doet zich pijn. Vincke herstelt het euvel.
– Bij de tweede beveurrung op het einde van dit feestbos, stelt Vincke het volgende vast: “Daar! Konijnen los achter den draad!” en “Daar! Een buitenboord-BH!” (dit in aansluiting op de buitenboord-slip van Acht zijn nieuwe fietsbroek.)
– Daarna volgende laatste 10 kilometer. Met na 100 meter al een demarrage op een asfeurklim door Spat en Acht. Droes kan nog even aanpikken maar moet dan laten begaan. Vincke pikt nadien terug aan bij Droes en rijd daarna mooi voorbij naar een bronzen plaats. Acht en Spat zouden blijkbaar tot de laatste meter hard gestreden hebben. Spat haalde het nipt van Acht. Vincke volgde, Droes eenzaam nekloos als vierde, daarna Cyriel en tenslotte Stunt. Brambilla en Fredypsilon waren iets eerder al aangekomen.
– Hieronder volgen nog een reeks quotes (“kommer en quotes”) uit de aprèsbike, met centraal: tranen van het lachen, stand-upcomedy van Brambilla, tal van illustere Waalse figuren zoals de Kwart Indonesische, de Roze Ruitenbroek, de Robotclub, de Man met Eén Sigaret, de Inteelt Waalse enz.
Brambilla: “Altijd maar op die luie krenterige reet!”
Brambilla: “Ode aan de reet! Oh reet!”
Vincke: “Ooit schreven Brambilla en ik een gedicht voor Zoë, getiteld “Uw natte varaan”… Die kon daar ni mee lachen.”
Cyriel: “Die look-a-like van een Obama, ik heb die just doorgetrokken.”
Brambilla: “Ik heb tijdens mijn skireis slaag gehad van een Zweedse mokke.” en “Plots was ermee aan het bekken. Ik kreeg toen slaag. Ik zeg: “Kom we waren nu zo tof aan het bekken”. Op die moment vond ik da ni zo heel erg.”
Fredypsilon over Brambilla: “Bergaf zat ik in zijn wiel!”
Brambilla: “Die zemenlappen in die broeken, ik vind da wel een nadeel.”
Brambilla: “In het Zwarte Woud moet je af en toe “Anita!” roepen.”
Over de sportdrank van Spat: “Tony! Mijne glazuur is eraf!”
Bij twijfel over een lelijke vrouw. Vincke: “Laat ons afspreken: da was een lelijke vent.”
Stunt: “You can bike my mountain any time!”
Cyriel stuurt straks een youtubefilm met dansende mensen op muziek van benny hill.

Kilometers: 50km, behalve Brambilla en Fredypsilon 38km
Pisten: Chimay
Gratis soep
Goede bepijling
Goede beveurrungen
Alleen sunt van die tien kilometer kaneur en ravel
Conclusie: top Gouden Zondag! Dit is waarom we Bruulbiken!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s