Verslag Toertocht Overhijse (04/05) door Vincke

Nog even meegeven dat er een wedergeboorte heeft plaatsgevonden vorige zondag.

En wel in de vorm van een Willi.

Hij die niet nat wordt van onzen chat kwam gehuld in molton+assos shirt+Bruulbikerslangemouwenextrawarmeversie shirt (“tis officieel de eerste keer dat ik die draag en met oprechte fierheid”) aan de start te verschijnen, gevolgd door ochtendmens Brambilla.

Beide maakte een vrolijke indruk en deden Schriele, mezelf en ook de zon stralen.

We vertrokken op wat een schitterende versie van de Overijse TT zou worden. De beste stukken van de Bloso aangevuld met onbekende singletracks en grellingen en grafdalingen en met steevast ontroerende vergezichten waarbij een dartelende wulpse boerendochter niet zou misstaan.

Echter, omdat – zo sprak de warmst geklede – ‘ik geen spieren meer bezit’ werd er niet echt geknald. Uitputting en excuses over zandschuppen waren al tijdens de 1ste kilometers hoorbaar bij onzer Wöltz. De vooropgestelde 50 zouden er 35 worden. Cyriel en ik kozen dan ook voor de extra 5km lus met de bedoeling om voor de bevoorrading terug aan te sluiten. Door misrijden lukte dit pas bij de beveurung en konden we ons nog net onpopulair maken door de extreem lange rij voor te schieten bij de ondertussen naar koek grabbelende andere Bruulbikers.

Willi had op een extreme grelling last gekregen van plotse inferno en reed sindsdien iets minder aangekleed. Het had hem goed gedaan want net zoals Brambilla stond hij zichbaar te genieten van wat bikgewijs was geweest en wat nog komen zou.

Schriele en ik moesten er nog 30 van onze 50+5 opzetten dus tempo mocht er zijn. En door de inspanning van donderdag waren onze benen zeer goed. Weinig weerstand van de ondergrond en hellingsgraad. Zelfs toen er 2 hazen alle moeite van de wereld deden om ons uit het wiel te rijden moesten ze na achteromkijken tot 2 maal toe concluderen: “shit”.

Schralio moest af en toe wat afstand prijsgeven maar nu ook weer niet om over naar huis te schrijven. En ritje op het niveau van onze gloriedagen. Een wedergeboorte.

Brambilla en Willi              36

Cyriel en Vinke                  57

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s