Verslag Dag vd Voorzitter (09/06) door Spatjas

Beste leden en sympathisanten,

Vandaag vierden wij de hoogdag der bruulbikers. De dag van de voorzitter.

Traditioneel werden we allemaal uitgenodigd te lasne om deze mooie dag met zo veel mogelijk bikers aan te vangen. Een vroege start werd gevraagd om de massa te vermijden. Deze vroege start werd lichtjes uitgesteld door de knaller van een onweer da menig biker ’s nachts wakker had gehouden. Ook een foute wekkerzetting en de negering van het belsignaal bij brambilla lagen aan de basis van de aloude 9 uur start. Vol goesting knallen dan maar.

De tocht begon langs de gekende ietwat technische afdaling waardoor de eerste danacollers al te voet stonden. Het beloofde een slalomrace te worden. Niets was minder waar, de niet hazen verdwenen als hagel voor de brandende zon en op de eerste klim werd onmiddellijk een stevig tempo opgelegd door Paki. Dit tempo zou niet meer zakken tot na 11 km de frank viel dat we bruulbikers waren die normaal sociaal biken. Er werd gewacht en gezocht naar katers met de naam Fanny. Herenigd reden we naar de eerste beveurung. Deze was rijkelijk gevuld met voedsel en drank. Zelfs amazones op bronstige paarden kruisten ons pad. Over berg en dal in deze mooie streek richting 2de beveurung. De zon moest stillaan plaats maken voor een donker wolkenpak. Aan de 2de beveurung aangekomen brak de hemel open en de regen veranderde de straten in rivieren. Na een tijdje bijeengepakt onder de tent toch terug vertrokken. Het parcours was veranderd in een modderstroom tot groot jolijt van pe en Vinke die er vlijtig doorheen ploeterden. Tot Vinke besloot een warm bad te nemen in een van de kniediepe plassen. Er werd beslist door het gros van de bikers die overbleven om de tocht te beperken tot 45 km. Pe en Paki reden toch nog de 60 km. Een laatste 10 werd uit veiligheidsoverwegingen niet gereden. Geknald werd er echter wel door Vinke, Acht en mezelf. Vinke besloot nog even om af te stappen voor een grafdaling waar hij al aan begonnen was. Waardoor hij op zijn achterste beneden kwam. Op de laatste helling naar de kiosk werd nog even een krachtmeting gedaan tussen mezelf en Vinke. Eentje om het af te leren dachten we. Daarna voldaan in de zon heerlijk nagepist. Onze voorste had tafels en stoelen meegebracht voor ons gemak. Ook een rijk pallet aan pist werd ons voorgeschoteld. Hiervoor werd hij duidelijk biker van de week. En zal hij met trots het luipaard shirt dragen. Na verloop van tijd sloten modderduivels Pe en Paki aan bij de afterbike. Acht starte de propaganda door te bike terug naar de start te rijden om daar voor ieder een pain saucisse te halen. Een vice, logistieke chef waardig.

Na de nodige douchen werd er bij vink thuis afgesproken om met vrouw en kind spaghetti te eten en na te kaarten over deze prachtige dag. Het werd zeer gesmaakt. Kinderen speelden in nieuwe zwembaden, vaders hingen op stoelen en iedereen was gelukkig.

Conclusie van de dag. Een voorzitter als deze vinden we niet meer.

Stats: voorzitter, Vinke, Jezus, Acht, Spat.  45 km Pe, Paki. 60 km Brambilla, FredYpsilon. 35 km

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s