Verslag Baisy-Thy (29/06 door de bookmakers)

Al lang op voorhand werd Baisy-Thy uitgeroepen door de bookmakers als een gouden zondag. Enkel Acht moest uit het lijstje van toezeggingen uiteindelijk verstek geven door het festival Pop in het Gras. Bleven dus over: Spat, FredYpsilon,Voorste, Paki, Bressie. Na enkele tussenstops langs de snelweg (Fredypsilon: “Ooit reed ik alleen op een yoghurtje en daar geraak je niet ver mee”), kwamen we aan in het prachtige Baisy-Thy op een steenworp van de voetbalstadii van Lasne en Ottignies. De bookmakers hadden regen voorspeld, maar het microklimaat in deze topregio hield alle regen ver weg en pas in de autorit naar huis gingen de hemelsluizen open. Echter, de nacht voordien, zo spraken de bookmakers van deze tocht, was er ook al wel wat regen uit gevallen en lag het parcours er plassig bij. Met als gevolg: op kilometer vijf reeds modderige outfits. De Safari-shirt werd weer alle eer aangedaan.

Ook op kilometer vijf, en dat hadden de bookmakers niet voorspeld, was er al splitsing voor 40 ofwel 50-65. Waarop Fredypsilon, toen al een vijf minuten achter, voor de volle 40km koos. Met vier gingen we verder. Ineens doken we daar een bos in, waarin we enkel maar wauw en oh konden roepen. Zelfs de extensie, door het missen van pijl, was prachtig. Deze bossige uiterst technische singletrack deed ons genieten. Bressie had de pijl wel gezien, dus die spraken we pas terug bij de eerste beveurrung op kilometer 17. Na het vertrek daar, konden we genieten van Bressies grote wielen en zijn nieuwe krachten. Het was lange tijd als volgt: in de beklimming moest Bressie enkele meters prijs geven, in de afdaling kwam hij met grote passen weer dichterbij, waarna opnieuw de beklimming volgde en we hem moesten achter laten. Maar al bij al, Bressie in team B, de Voorzitter was blij met het gezelschap! Dat hadden de bookmakers begin dit jaar niet voorspeld.

De tweede beveurrung was er op kilometer 32. Door de zeer kleinschalige opkomst leek het wel alsof we persoonlijk bevoorraad werden. Achteraf gehoord dat het aantal deelnemers rond de 350 zat. De bookmakers hadden 450 voorspeld. Opnieuw: gouden zondag!  De quote van de dag was er van Paki, die op de tweede beveurrung al enige verzuring had en sprak: “Blij dat er ook een 50km is” met bijhorende zucht.

Na de tweede beveurrung waren er de gouden kilometers van de Voorzitter. Spat en Paki moesten hem even laten gaan en spraken tegen elkaar: “Daar gaat hij weer, zijn laatste pijlen aan het schieten net voor de start van de laatste 10.” En zo geschiedde, de bookmakers hadden het goed voorspeld. Want in de eerste klim van de laatste 10 zag de Voorzitter, die niet op zijn kleinste blad kon, de twee kophazen wegrijden. Hij ging dan maar de strijd aan met Bressie, die steeds in de verte en vooral op de afdalingen dichterbij kwam maar op de klims steevast moest afstand laten. Uiteindelijk zaten er nog twee vette lange klims in de slotkilometers zodat we aardig uitgeput maar voldaan de finish bereikten. Paki op 1, Spat op 2.

Enkele chimay bleues, braadworsten en fritten later werd er smalend naar huis gereden. En oh ja, ik voel het nog in mijn benen nu. Maar dat hadden de bookmakers ook wel voorspeld na zo’n prachtrit in de Brabantse mini-Ardennen.

Stats: Freddy 40 – Bressie 52 – Spat-Paki-Veur 54

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s