Verslag Toertocht Beringen, tussen Paal en Perk. (door Voorzitter, 17/08)

Deelnemers: Pé, Schriele, Voorzitter, Spat, Bressie, gast Fons, lid-uit-zicht Remi
Kilometers: 45, behalve voor Fredypsilon 43, gast Fons, lid-uit-zicht Remi 35.
Verslag:

Tussen Paal en Perk, daar ligt Beringen. Een dorp dat ooit groter was omdat er een mijn was. Tegenwoordig maakt de mijn plaats voor recreatie. Zo vertellen ons de twee lokale ex-Bruulbikers: Fons en Remi. Bij aanvang was het uitkijken naar hun komst, want de Bruulbikers en nieuwe (oude) gezichten, dat zorgt altijd voor extra jolijt. Samen met vijf vaste waarden Pé, Schriele, Voorzitter, Spat (vandaag ook Mats genoemd) en Bressie, gingen zij hun regio mee verkennen. Gast Fons, ook Fonne of door Pé “Ivon” genoemd, is vol lof over die regio en werkt zelf aan een eigen route die start en aankomt aan zijn woonst te Korpsel. Regelmatig werden we dan ook ingelicht over de mogelijkheden, van Bloso tot terril, in de aanpalende dorpen Paal, Perk, Heusden, Zolder, Heusden-Zolder, Houthalen en Houthalen-Perk. Mogelijks vergeet ik er nog enkele.

Echter, na het eerste singletrackbos, zag de Voorzitter in de verte een deel Bruulbikers weg rijden, keek hij achterom en zag een haperende fiets bij Remi, lede ogen bij Fredypsilon (“ik lag er deze nacht om 2 uur in”) en een veel te warm aangeklede Fons. De voorzitter besloot toch wat solidair te blijven en wat bij te kletsen over het leven in de Beringse regio. “We moeten nog eens dringend een kot afhuren om daar kei hard in te drinken en waar we ook iets kunnen in de fik steken.”, sprak Remi, nog niets veranderd dus. Aan de splitsing 25km-45km, na tien kilometer, was de achterhoede nog verder vermoeid en Fons en Remi kozen voor 25km. Fredypsilon had last maar ging toch mee met de 45km. We namen hem mee naar de beveurrung, iets te vroeg, maar welgekomen. Opvallend aan de tocht was dat iedereen goed mee kon en met regelmaat kop trok: Bressie op zijn nieuwe gekende manier, Schriele gedreven als er punten te winnen zijn en soms strategisch in de achterhoede (Spat: “Schriele is zijn koers aan het opdelen”), Pé die heel de tocht het tempo erin brengt maar sociaal achterom kijkt (“Den Bressie is ni mee, jongens.”), Spat die zijn “kak”-krampen weet te controleren en op zijn interim-Ridley met regelmaat vooraan zit, zeker als er een elektrische mountainbike voor hem zit te rijden, Voorzitter die op voorzitters wijze te veel en te snel vooraan wil zitten. Soit, we kwamen eigenlijk, met uitzondering van ‘Ypsilon, samen aan de voet van dé Terril, strategisch geplaatst in de laatste 10 op 1 kilometer van de finish. Conclusie: de wedstrijd werd gereden op dé Terril. Pé ging onmiddellijk vooraan rijden, Schriele, Spat en Voorzitter konden niet volgen. Schriele neemt de tweede plaats in, Voorzitter moet laten rijden, Spat zet ineens voet aan grond en zegt: “Ja, ’t is zover, ik moet kakken.” Hij wil terug draaien, maar krijgt dan toch alles controle en zet dan zijn beklimming voort. Bressie op eigen tempo de terril op, hij laat begaan. Mooie klim, met fijne scherpe bochten en knallende afdaling. Pé komt als eerste over de finish, dan Schriele, Voor, Spat en Bressie. Fijne finale – Schwarzwaldiaans, als het ware. 

De kantine biedt Ter Dolen-bier aan en uit de kluiten gewassen hotdog-barbecueworsten. Er wordt aardig wat verzet van beide. Ook Fons en Remi sluiten aan en vertellen verder over de legio mogelijkheden in deze regio. En eerlijk gezegd: de Bruulbikers hebben weer enkele fijne singletrackbosjes ontdekt en een vette terril mogen beklimmen. Topregio. Dank Fons en Remi voor de inwijding.

Tijd dat we Paal en Perk stellen aan lachen met Limburgers. Het is een topvolk. Helm en GPS vergeten in kantine en met dank aan Limburgse gastheer en Fons zullen beide tijdig tot de Voorzitter komen in de loop van de week.

Jips.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s