Verslag Toertocht Zoersel (24/11, door 8)

Njelly is terug ! En hoe !

Biken als een stumpjumper, verhalen over zwembaden kuisen, de waarde van een lidmaatschap van Natuurpunt,  de herintreding van inheemse bomen, veel goesting uiten en een hergeboorte : een Fenix is er niks tegen, en een Edelhert al helemaal niet. De aprèsbike op het zonovergoten terras van Zoersel maakte de zondag al meer dan Gouden, en dan was er ook nog gebiket.

De toertocht zelf betrof een 45 kilometer veldwegels, boswegels en single trackegels, met een totale stijging van 12 meter, die aan een vlot denderend tempo afgemaald werden, iedereen content buiten te zijn. Daarenboven was er ook de extensie gelabeld “TECHNISCHE LUS”. Bij het begin van deze optie, die velen rechts lieten liggen, stond een aansluiting naar een ondergrondse zuurstoftank, en maar goed ook, want de beklimming die volgde was van een dermate techniciteit dat er toch 3 waarschuwingsborden voor uitgetrokken werden “TECHNISCH”, “KLEIN SCHAKELEN !! ” en “KLEIN SCHAKELEN !!!!!”. Panini was zo onder de indruk van al  die waarschuwingen dat hij er even bij ging liggen, en toen nog eens, en ook de afdaling ging gepaard met “KEIGEVAARLIJKE AFDALING ! HOUDT UW NOODNUMMER BIJ DE HAND !!” of iets dergelijks, maar gelukkig hadden we een Bressie bij ons die ons veilig de 2 negatieve hoogtemeters weer afloodste. Helden.

Ook Schriele stond scherp en hij peesde vlot de 33 kilometer af tot de plaspauze en de onderhandelingen voor de laatste 10. Er werd geopteerd voor een “laatste 10 op 1 vitesse en op erewoord”, met nog twee kilometer om die vitesse te kiezen en dan vlammen. Acht en Schriele beslechtten het wiel aan wiel, in meer of mindere mate gehinderd door niet-hazen, hazen, kinderen, bochten en opeenstapelingen van niet-hazen, hazen en kinderen in bochten, tot Acht op een kilometer of vijf een gat zag vlak voor een aangekondigde opeenstapeling. In de laatste kilometers kon hij zo een schone uitloop vol opeengestapelden opbouwen, die Schriel tot op enkele tientallen meters na kon dichtrijden. In de sprint voor de derde plaats sprong een onverwacht strategische Panini nog net over Bressie, die zich aansloot bij de high-fivende erehaag voor het Edelhert.

Bovenbeschreven après-bike dus, met humor, drank en advies over leningen en regenwater, en nu al dé trend van 2015, en een uitvinding van Jellö-8 Inc. : de organic disposable beverage and food dispenser, oftewel de ODBDF !

(men neme een banaan, snijde hem door, perse hem uit, en gebruike de huls als inbrengmedium voor peperkoek, pist, chips en andere obsceniteiten. In bijlage enkele beelden, alsook een bewijs van hoe proper de vloer blijft wanneer men ermee dineert.

Kortom, wederom, een Gouden Zondag, die nog gouder werd bij de ontmoeting met Nonkel Jomme, die een huis heeft in Gedinne (bij Gembes), en dat vanaf dit voorjaar verhuurt aan groepen mountainbikers tot 25 man, én een expert is in cue-en, én schoonnonkel van Jelly is.

Goud.

Stats : allen 45 kilometers. Aanrij wordt door de aanrijders apart doorgegeven.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s