Verslagen Sint-Job: Gouden Openingszondag (04/01)

Wie is het? (Verslag van Steve Stunt)
een spel voor voorzitters die een gouden zondag missen.
Elf (inderdaad, elf) aanwezigen reden een winterse ploetertocht. Onder hen enkele zeer gesmaakte returns, en opvallende deelnemers. Kan u de juiste naam aan de beschrijving koppelen? Dan is een heerlijke fles bier binnenkort niet meer van mij, maar van u. Antwoord onder gesloten enveloppe in de Sevillastraat 88 (even aanbellen aub, brievenbus doet het niet). Kilometers en deelnemers volgen na uw inzending.

 1. Deed een herintrede na een tijdelijke afwezigheid. Sprak vol lof over het landschap, en ging vlot voor de 45, wat slechts enkelen hem voordeden. Probeerde lidmaatschapskaarten allerlei te verkopen, zoals van Natuurpunt en de Vlaamse wielrijdersbond. Geen snor.
 2. Engelse pater die vaak in onzijdige vorm wordt aangesproken. Maakt soms gebruik van de mompeltaal. Twee bevroren tenen waren zijn deel, evenals twee trappist. Het is niet Bill.
 3. Reed ook dit jaar zijn “traditionele eerste tocht”. Deed dat goed, en deed er vervolgens dan ook ene op. Zwanger? Nieuwe woonst? Bevallen? Wie zal het zeggen. Als een helm een hoofddeksel is, draagt hij er een.
 4. Kanarie die net geland was. En toevallig in St-Job. Reed zoals vaker erg strak, en eindigde op een gedeelde eerste plaats. Trakteerde ook op trappist. Beloofde zijn bezoek later op de dag ‘nadien nooit meer zin in bier te hebben’. Geen fan van grootspraak.
 5. Man. Had al enige tijd geen zadel meer gezien, maar daar was de eerste gedeelde kilometers niet veel van te merken. Deed na de tocht een steekproef naar de kwaliteit van het beleg. Men kan altijd iets opsteken, nietwaar? Vaalkleurige huid.
 6. Maakte zijn goede voornemen meteen waar door aan de start te verschijnen. Leek een breedbeeld mee te sleuren op z’n stuur, maar da’s misschien een trend. Spreekt vol lof over Hilde. Niet ros.
 7. Man met benen en haar erop. Had het voor een keer eens niet over banden. Of toch niet vaak. Reed aan en af, en daartussen ook nog eens naar een mooie derde stek. Geen lang haar.
 8. Adviseur die te laat aan de finish kwam om te adviseren. Al kan dat ook aan de westmalle op vat hebben gelegen, die adviseren overbodig maakte. Had een conditio qua non, maar ploeterde rustig de 45. Last van gezichtshaar.
 9. Kleinere man (geen dwerg) die met een technisch probleem worstelde: tijdig thuis zijn om brieven in ontvangst te nemen. Of een voorvork die niet wilde veren. Eiste desondanks het safarishirt op. Kreeg het niet. Niet blond.
 10. Vader uit noordelijk Antwerpen. Kan een aardig stukje vlammen, vooral op vlakke stukken. Deed dat dit keer nog eens voor, maar wel niet zo lang: werkende vrouw en barbaarse kinderoppas noopten tot een snelle terugtocht.
 11. Rooskleurige Noordantwerpenaar. Had het wel vaak over banden, vooral over de zijne. Had duidelijk geen last van de kou. Ambieert allerlei, zelfs snitadviseur

Verslag van De Roze

Het was meer dan een gouden zondag vandaag. de opkomst was zo groot, dat ik zelfs niet kan beginnen opsommen wie er allemaal was. Temeer omdat ik de helft niet eerder heb gezien. voor het verslag wacht ik dus even af of iemand anders initiatief neemt.

hier alvast mijn stats:

Aan/Af 28

TT StJob 37  (er was 30 aangekondigd, maar GPS zei dus 37).

Ambierend begin!!

Advertenties

Een gedachte over “Verslagen Sint-Job: Gouden Openingszondag (04/01)

 1. Er werd unaniem beslist dat de korte maar brede man het safari-shirt kreeg.
  Er werd zelfs door Vincke een foto of foti van genomen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s