Verslag Toertocht Putte_Woensdrecht (11/01)

Deelnemers: Pé, Spat, Hvs, Voorzitter, Bressie, Schriele, Vincke

Kilometers: 45, behalve Spat (minder) en Vincke (meer) – voor beide heren zijn we in afwachting van kilometersaanvulling via http://goo.gl/forms/kWXNB8CYBJ

Verslag:

Hans, de man die wijsheid in zijn broekzak heeft zitten, kwam op zaterdagavond, bij het intreden van de nacht met het voorstel dat fietsen in Bierbeek moeizaam zou worden met de gevallen regen en dat er beter voor singletracks op zandgrond werd gereden. En zo kwamen we allen, met veel plezier, naar de regio waar we nu al een aantal weken  plezier beleven, beter bekend als Woensdrossenkalmtputtekappellenheide. Stilaan geraken we hier wel aan een tocht van 100 of 150km nonstopsingletrack, vermoeden we. Ooit zal die geagendeerd staan.

De avond voordien werd aardig gepist bij de Diamanten mezzanine omringd door schoon volk, tripel en fritjes. Enig biker had hier toch wel wat last van de dag nadien. Vincke had een mooie vorm van nadorst en Spat was al ziek – ging dan maar tot vier uur ’s nachts uit – en ondervond na enkele kilometers fietsen toch dat het vat snel zou af zijn. Spat kregen we nog wel mee bij de splitsing om de 45km te doen, maar daar had hij al snel spijt van. Hij besloot bij de beveurrung recht naar de finish te snijden. Pé had bij de eerste kilometers last van de slibberige ondergrond en het felle bochtenwerk. Na de banaan en de beker cola, kroop hij steeds vaker in het wiel van de Vinck en moest vooral door een mechanisch probleem de laatste 10 laten voor wat het was. De Voorzitter zat met een stevige beuk in zijn benen en kwam daardoor vaak vooraan maar moest dit uiteraard later in de tocht bekopen. HvS en Schriele spaarden hun krachten en konden in de laatste 10 nog mooi de benen rond krijgen. Schriele reed uiteindelijk de H van S netjes eraf. Bressie moest in de finale, net zoals de Voorzitter, de trein laten rijden en peddelde op zijn gemak naar de finishlijn. Aan deze finishlijn was grootwiel Vincke met heel wat voorsprong de eerste en de beste. Toch werd Schriele onze biker van de week, na zijn knappe tweede plaats, zijn verjaardagstraktatie in het Hol van Verderf* en zijn herintrede als Schuchter Hert.

Topparcours met 95% singletrack, weinig of geen andere bikers (startuur 10u30 aan te bevelen!), prima ondergrond bij langdurige regen, residu van soep en bananen werd nadien geserveerd in het Hol van Verderf*, op tijd thuis, weinig Hollanders, winterzon en wind van achter (soms).

*Hol van Verderf: neem een ruimte van 5 meter op 20 meter (raming), doe de gordijnen dicht zodat het winterzonlicht niet binnen kan zodat je liever buiten bent dan binnen, voorzie de ruimte van een toog en serveer dranken die mensen niet lusten zoals Leur, Peur, Heur zodat je sneller weer buiten wil, serveer ook één lekker bier bijvoorbeeld een basis Duvel maar serveer het in een Heur-glas zodat alle smaak van het bier verdwijnt en waardoor je liever buiten bent dan binnen, omring je mensen met Keurfeurs, minstens 50 met prijskaartjes en technische details en verstop de -voor je doelgroep- interessante mountainbikes in een hoekje achter een hoop Keurfeurs (waar geen enkele échte mountainbiker graag op zit en liever zijn banden plat laat staan dan vol). 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s