Verslag Gedinne (Dardennen ook fantastische toertochten) door 8 (3/5)

Ondanks het veelvuldige neerslaan der neerslag, verschenen die ochtend toch een klad of 100 bikers ten Gedinse tonele.
(Dit tonele was toevalligerwijs de sporthal waar we tijdens ons laatste weekend een verloren gewaande Paki opwachtten).
In het tonele bevonden zich dus een stapel Walen, wat inschrijvingen, een tombola, tal van goesting en een Bruulbiker. De rest van het deelnemersveld ging getooid in de Waalse variant van de Feryn-sectionaal-kleuren, zijnde fluo geel of fluo oranje.
Van aan het tonele trok het na 2 klimometer asfeur het bos in, om daar op 45 kilometer welgeteld 2 keer uit te komen, telkens voor de beveurrung, en er dan onmiddellijk weer in te trekken.
De bepijling bestond uit strategisch gemorste klodden witte verf, die consequent de pijltjes van de aanwezige Blosi tegenspraken. En met het volste recht van tegenspreken.
Het parcours was letterlijk om duimen en voorvorken bij af te likken – zowat elke meter van het parcours was technisch – door de combinatie van humus, wortel, steensel en liters water. Het pad meestal niet breder dan 1 stuurbreedte, en de rest van het jaar duidelijk niet bereden, tenzij door everzwijnen. Bergaf was het helemaal van Benny DownHill, met bruine snowboardpap-secties, Pfalzerwaldse singletrack en Malmediaanse stuiterdalingen.
De meeste fluowezens kozen voor de 20 kilometer, waardoor Acht het grootste deel van de tocht in alle stilte kon genieten van andere bontgekleurde fauni, zoals daar waren (hou u vast, HvS): de gele kwikstaart, de gekraagde roodstaart, de appelvink, en toch wel zeer indrukwekkend, een nachtzwaluw die voor Acht uit stoof, en dat langs een rivier vol beverdammen.
Kortom, een 6-sterren tocht. Finishen met krampen in de onderarmen van het stuiteren en de kaakspieren van het glunderen.
900 hoogtemodders over 45 kilometer, en derhalve volledig choco aangeschoven aan de Gembese feestdis, waar ditmaal niemand het had over het gyroscopisch effect.
Maar het was er wel. Mijn hart duizelt er nog van. Leve Gedinne.
De gpstrack is op eenvoudig verzoek op te vragen bij uw vice-scout.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s