Verslag Oud-Heverlee (door Stunt, 05/07)

Uit de Gazet van Antwerpen:

Antwerpenaren ontdekken nieuwe kleur rood

Heverlee, zondag 5 juli, van onze redacteur ter plaatse

Waar een voormiddagje fietsen al niet toe leiden kan: Kevin Smets uit Ekeren (‘zeg maar Brasschaat’) en Matthias van Nederkassel uit Schilde ontdekten verleden zondag een nieuwe kleur rood. Een cryptisch verslag.

“We zijn enkele vrienden met een website”, begint Kevin, “en zondag besloten we de Meerdaelclassic in Oud-Heverlee te rijden. Niet op asfeur, maar offroad.” Matthias (in de loop van het gesprek ook wel Patjas, Spatjas, Spat en logistieke genoemd) knikt: “we zijn geen keurfeurders, vergis u niet he. Daarvoor moet je bij de Kaneurbeukers zijn.”

Het was erg warm, al enkele dagen, met tropische temperaturen die de 40° naderden, en al na enkele kilometers werd de nieuwe kleur rood ontdekt. “Het was een soort entiteit”, volgens Kevin (tijdens het gesprek geregeld ook Vinke, Chef, en ‘da Man V’ genoemd), “die zich ook op en rond het parcours bewoog.” “Misschien wel een man”, vervolledigde Matthias. “Wat er ook van zij: dit soort rood hadden we nog nooit gezien.”

“Denk aan dieprood, zoals de opgezwollen schaamlippen van een baboon”, zei Matthias, “en doe er dan nog wat dieprood bij.” Kevin knikt begrijpend: “denk aan seks, maar dan in een tentje in Death Valley”. Vijftig tinten rood dus. De vrienden gaan verder: “we zagen de kleur rood geregeld terug, hij was er bijvoorbeeld ook tijdens de beveurrung (?). De kleur was duidelijk dorstig.” Ook daarna zagen de twee vrienden de kleur: “tot aan de splitsing met de 45, daar zagen we hem afdraaien. Ook aan de aankomst was hij er, met blijkbaar nog meer dorst.”

Zoals dat in wetenschappelijke kringen hoort, mochten de vrienden de kleur ook een naam geven. Magura 2.0 staat voortaan dan ook in het canon der kleuren vermeld als ‘diepste rood ooit’. Blame it on Kevin en Matthias.

Noot van de redactie: de vrienden vroegen ook te vermelden “dat zij elks 56 km vlamden, en de kleur rood 45 km. Bij gebrek aan ‘pisten’ werd er ‘gepilst’. Bij deze.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s