Hard verdict voor Kris Achten. “Barst in sleutelbeen. Auvergne zonder fiets.”

Uit de Gazet van Antwerpen:

“Zonder helm ware ik coma, denk ik.”

Kempisch Kanaal, maandag 6 juli, van onze redacteur D. Voorzitter ter plaatse

Waar ee15n avondje keurfeuren al niet toe leiden kan: Kris Achten uit Borgerhout (‘zeg maar Smogland’) besloot een trainingsweek te starten voor de heuvelreis in de Franse Auvergne. De Griekse bevolking is unaniem: dit is een Krixit voor de Auvergne.

Zeer stiekem besloot Kris Achten de keurfeur te betreden op een warme zomeravond. Geen kinderen en een conditie die altijd beter kan. De keuze voor de keurfeur ligt gevoelig in zijn club, maar zolang je onder de rader blijft zit het meestal snor.  Maar lap. Daar werd hij van het fietspad gemaaid door een auto. Ambulance in, spoed, sleutelbeen en/of ribben gebroken. Wachten op foto. “Tot daar de week hard trainen.”, concludeerde hij.

Wanneer uw krant hem vroeg naar de oorzaak van de valpartij, rijmde Kris: “Fietspad groen gehad, auto ook groen gehad, acht plat. Zonder helm ware ik coma, denk ik.”

Deze ochtend kreeg uw krant bericht vanuit Hospitalië. “Barst in sleutelbeen. Dat wordt Auvergne zonder fiets.”, finaliseerde hij. Binnen de groep Bruulbikers gaan nu tal van Auvergne-nevenfuncties de ronde: chefkok tijdens de reis, kinderoppas, vertaler-tolk, beveurrungspost en vogelspotter. Gezelschap voor Paul Storms, die lijdt aan chronische fietsmoeheid, is in elk geval verzekerd.

De Griekse bevolking heeft vanochtend reeds een referendum gehouden. Zij kiezen unaniem voor een Krixit: geen Kris op de fiets in de Auvergne. De Griekse regering neemt vandaag verdere stappen in zijn medisch herstel.

De redactie wenst Kris Achten het allerbeste toe en een snelle recuperatie.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s