Verslag Luyksgestel Goud (08/11)

De gouden 9 deelnemers Pé, Paki, Stunt, Jezus, HvS, Schriele, Bressie, Acht, Voorzitter trokken op deze zondagse ochtend naar Luyksgestel, Nederland.

Ik wil u graag meenemen door enkele opvallende momenten van deze dag.

 1. Acht begon de dag met “it’s with fashion“. Zijn favoriete quote, die zijn grondslag kent in de job des mans. Hij droeg immers kousen met een laterale scheur, geoorzaakt door een lange teennagel (vermoedelijk).
 2. Over de deelname van Pé was er enige onduidelijkheid. Tot we hem onder de kerktoren plots zagen opdoemen, alsof hij was aangereden of reeds een nacht had gelogeerd ter plekke.
 3. 9 bikers dus. Gouden zondag! En een puik parcours met 95% bos offwel offroad. Het was echt genieten van het continu slingeren door de oneindige bossen. Huizen zagen we niet, tegenliggers/voorliggers waren er amper. De tocht was van ons. De pijlen hingen er enkel voor ons, leek het. De beveurrung telde een handvol andere bikers. De aprèsbike was in een café, waar er enkel nog een tweede groepje op het terras zat en we gewoon tot aan de toog konden stappen ter bestelling.
 4. HvS zit niet in de cluster technische, althans dat denkt hij toch. Maar hij kon wel aardig een handje helpen bij aanvang: platte banden, kapotte trapassen, piepende schijfremmen, scheve zadels… Het had heel wat in voor we konden vertrekken! Maar dank u, HvS, voor de kowoperatieve opvang.
 5. Het tempo lag dermate hoog, vooral door de beperkte hoogtemeters en de zeer harde ondergrond. Ook de Pé sprak: “Ik knal gewoon zo hard omdat ik keiveel goesting heb.” Paki, Schriele, HvS, Pé en Voorzitter trokken het meest kop & maakten tempo. Daarachter zorgden ook Jezus, Bressie, Stunt & Acht voor de nodige competitiviteit.
 6. In Luyksgestel zijn veel bulten. Zoenken ook genaamd. En 3D-bochten, ook wel kombochten genaamd. Een BMX-parcours zou je het kunnen noemen. En een fully had er niet mistaan. Het Biezeke werd gemist.
 7. De laatste 10 had een zeer ludieke aanvangsfase. Want na een startstreep op de asfeur doken de bikers al snel weer het bos in – enkel Pé had die afslag niet door en stond plots aan een afgrondje – en zag ons wegrijden. Hij belandde daardoor achteraan een singletrack, waardoor Paki & HvS konden starten met een vette voorsprong.  Pé kon uiteindelijk wel inhalen maar moest daarvoor tot het uiterste gaan, Voorzitter in zijn wiel hebbend. Zij geraakten tot bij de heren HvS en Paki maar Paki bleef zijn voorsprong behouden. Droes kraakte. Paki miste een pijl en Pé kon tot bij hem komen. Samen gingen ze de race aan voor de laatste meters en daar snoepte Pé, op slinkse wijze (dixit Paki) alsnog de overwinning af. Daarachter eindigde de top vijf nog met HvS, Schriele, Voorzitter.
 8. Nienke van de bakker is niet bekend bij de uitbaters van café de Drie Linden.
 9. Er zijn strikte regels met betrekking tot de bewaakte fietsenstalling. “We geven geen fietsen aan iemand, als hij de corresponderende nummer niet kan laten zien”. Ook al ligt het nummerke in uw auto en is uw fiets nog de enige die tegen de nadarhekken staat. Jezus speelde met hun voeten, en terecht. Maar regels zijn regels. Of toch zoiets sprak de man in sappig Brabants.
 10. Verder nog: You Only Gay Once (editie 2) – De Vercors, Piemonte of toch naar Wales? Wie hakt de knoop? – Waar is de Roze als ge hem nodig hebt? – Als de zon weg is, is het friskes. – “Euhm Acht, weet jij de weg naar huis?” “Euhm nee, Voorzitter” “Waar zijn we nu?” “Euhm. Weet niet.” 
 11. Gouden Zondag.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s