Verslag Toertocht Brasschaat (17/01) door Jezus

HET EXCUUS VAN BRASSCHAAT
Iedereen weet dat er niets bijzonders is aan Brasschaat. Haar enige verdienste is haar ligging in de schaduw van TStad. Geen hond met een vrije wil heeft er iets te zoeken. Bovendien waren de omstandigheden voor deze tocht niet optimaal. De natuur lag platgeslagen na dagen van regen en een drukkende koude. De zon scheen mager over paden die nu modderkraters waren met randen van ijs. Grastapijten lagen opgebaard onder een doorzichtig laken dat krak zei.

DE MENSEN

Alhier verzamelde een schare Bikers van Bruul zich in getale 8.
Pé kondigde in eerste instantie aan dat hij aanwezig zou zijn, liet vervolgens weten dat hij niet kon komen en gaf vier minuten later te kennen dat het toch in orde was. Dezelfde besluiteloosheid was ook zichtbaar in zijn outfit. Pé verscheen op het toneel in een vreemde combinatie van bij elkaar geraapte lagen van kleding met veel geel, wit en luipaard, hetgeen hem de aanschijn gaf van een rijpe exotische vrucht.
Er was weinig animo om van Brasschaat een onvergetelijk avontuur te maken. Dat kwam vooral door de vele Excuses die Bruulbikers uit hun Excuustrommel hadden meegebracht.

OPDRACHT: verbind de Biker met het juiste Excuus en maak kans op een leuke prijs:

Biker Excuus
 

Pé •

Acht •

Fazant •

Jezus •

Spat •

Spennish •

• Hartslagmeter Teruggevonden En Tijd Voor Cardio Training
• 30-urige Hallucinogene Trip Met Gedroogde Afrikaanse Wortel Gepland op Maandag
• Zwart Voor De Ogen
• Conditie Kapotgemaakt door Broodjeszaak
• Te Gevaarlijke Omstandigheden
• 2 Glazen Blauwe Chimay Gedronken op Zaterdagavond

ONDERWEG

Niet met volle overtuiging, maar we waren toch weg. Het vroor dus. En dat deed pijn aan vingers, oren, tenen, benen, neus en longen. Ook nog aan andere lichaamsdelen, maar daarvan ken ik de naam niet.

Spat en Spennish waren al na goed een kwartier uit het speelveld verdwenen. Er werden wat zorgen geuit rond de gezondheid van Spat maar niet genoeg om de sfeer te bederven.
Even later verrees hoog boven ons de Trappistenberg. Vincke probeerde tot drie keer toe de helling te beklimmen, maar faalde keer op keer, ondanks de goede tips die door de organisatie werden toegeschreewd: “klein schakelen”, “afstand houden” en ook “klein schakelen”. De man bovenop de berg moedigde Vincke aan: “Ge zijt goed bezig”, waarop Vincke antwoordde: “Ik weet het”. Ondanks zijn conviviale communicatie, kreeg Vincke geen bonnetje van de man.

De pijn duurde tot aan de beveurrung. Deze bevond zich aan de loodsen van het militair domein van Brasschaat. Tussen de tankvoertuigen hield zich een figuur op met een snor in een flanellen militair kostuum. Hij leek nog het meest op een valse Duitse generaal uit ‘Allo Allo’. Vinck en Acht hielden de man tegen en wensten te vernemen of het een echt uniform betrof. Toen de man een uitvoerig antwoord begon te geven à la “jazeker, dat is een echt uniform en dat komt van…”, beseften ze dat ze eigenlijk niet geïnteresseerd waren in een gesprek en draaiden hun rug naar de antwoordende man.

De finale was een beetje vreemd. Door de vele Excuses was er weinig interesse voor deelname aan de Leste Tien en was de strijd beperkt tussen een aantal bikers. Deze misten echter een pijl, waardoor het Roze Gevogelte tegen wil en dank plotseling op kop reed. Lang duurde dit niet. Stunt hield zich dapper in de voorste linieën. Ook Bressie reed gemotiveerd mee, maar moest zijn enthousiasme bekopen met een harde knieval gevolgd door een pijntje. De arme mens zat door zijn weerbaarheid heen en liet het hoofd hangen, terwijl Fazant en Jezus ongepaste opmerkingen maakten.

Vincke ondervond geen tegenstand en reed op zijn gemak richting eindstreep, tot plots Pé naast hem kwam fietsen, zich van geen Leste Tien bewust. Vincke begreep er niets van, Pé waarschijnlijk evenmin.

DE TAFEL

Met verkleumde tenen kropen we aan tafel en lieten de Trippel Westmal zijn werk doen.

Bressie vond het een goed idee om met zijn wonde naar het Rode Kruis te gaan. De vrijwilligers, afgestompt door jaren van verveling, zagen voor het eerst in hun carrière een gewonde binnenkomen. Zij waren niet van plan om hun patiënt zomaar te laten gaan. Met zijn vieren gingen ze rond de schaafwonde van Bressie staan en kwamen tot de conclusie dat de broek van Bressie moest opengesneden worden, zodat verder onderzoek kon plaatsvinden. Een sonde werd aangevoerd, Bressie werd preventief kaalgeschoren en een lange plastieken handschoen werd bovengehaald. Voor Bressie werd het nog een lange dag.

Ondertussen was het gespreksonderwerp aangestrand bij wijven, wijven in allerlei vormen en contexten, zoals de sales wijven van Atlas Copco die door hun baas op hun bolleke worden gekust (zie demo foto van Vincke met Roze als sales wijf), yoga wijven met witte kleren en wijven die boxlessen volgen en waar je dus op kan kloppen. Druk lachend om zoveel plezier stonden plots de kinderen van Stunt aan onze tafel. Een aantal bikers deed een poging om zijn kinderknop terug te vinden en lalde wat leukigheden in de richting van de kinderen à la “haha, dit is hier nu eens de geur van echte mountainbikers, zie”. Stunt begon aan zijn dochter van tien uit te leggen dat het safarishirt een prijs is zoals voor het “kindje van de week” in de kleuterschool. De kinderen keken hun vader wanhopig aan en maakten zich snel uit de voeten.

Op bevel van Vincke volgde nog meer bier, Roze biechtte nog iets op in verband met bungalowparken, waarna er nog een aantal straffe verhalen volgden over rodelbanen en pretparken of zoiets. Het werd weer wazig (om niet te zeggen Zwart) voor de ogen, hoog tijd om in de auto te kruipen!

Stats:

Pé, Stunt, Bressie, Jezus: 45

Vincke + Roze: 45 + aanrij (10?)

Spennish, Spat 15?

Biker van de Week: Stunt


  
  
  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s