Gelrode, hier spreekt een Fan (verslag door Stunt, 28/02)

Gelrode is een Fantasie

Waarschijnlijk van een god die het mountainbiken goed gezind was. Als ik hier nu eens wat heuveltjes rond een dal gooi? En daar wat nijdige hellingen tegenaan smijt? Het gebied net niet bebouwbaar genoeg maak? En hier en daar een bosje plant? Aldus geschiede, en Gelrode trekt dan ook meermaals per jaar heel wat bruulbikers aan, voor een tocht over en doorheen dit mini-Eden. Dit keer waren het er twee, en een gast: Stunt, 8 en Sofie.

Gelrode is een Fantasmagorie

De schoon- en pijnlijkheid van deze tocht zorgen voor zinsbegoochelingen van velerlei aard. Onderweg, zo tegen het einde, als de pijn letterlijk voor hersenschimmen zorgt: menigerlei blauwe vlek danste voor mijn ogen, en vertaalde de pijn naar een visuele aandoening. Bier bleek eveneens een zinsbegoocheling, die zich onder de naam ‘broeder Jakob’ manifesteerde. Met glazen die zelfs stukken lied aanreikten, als waren het zingende kinderstemmen. Met herinneringen aan lekkere worsten, die vervaagden bij de aanblik van plastic borrelglaasjes, gevuld met nootjes. Met modder, die dan toch modder bleek te zijn.

Gelrode is een Fantoom

Het is het evenbeeld van een tocht die je na de platte wintertochten weer doet genieten van hoogtemeters. Een tocht die de lente aankondigt. Een tocht ook die fantoompijn oproept, vooral de volgende dagen. Een tocht vol fantoomherinneringen, aan lang vervlogen tochten, en afwezigen. Ach, ze waren waarschijnlijk hun fantoomzalmen aan het voederen.

PS Gast Sofie kon meer dan gezwind het tempo aan. Zelfs al claimde ze in de slechtste vorm van haar leven te zijn. Hetzelfde kon gezegd van 8, die ondanks een pak per dag, knalde. Dankzij de yoga, claimde hij. Stunt bengelde daar ergens tussenin. Alle drie claimen ze 45 km.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s