Verslag Slobbertocht Oud-Heverlee (20/03) door Veur

Aha. Biken. Het is een schoon sport. En je hebt dat toch vooral door op de moment dat je dat aan het doen bent. Dat besefte ook Spat, die ochtend. Net herstellende van een buikbeest en geconfronteerd met een vrouw die om 3 u ’s nachts thuiskwam… Alsnog nam hij de daad bij het woord. Want biken is een schoon sport. Dat besefte ook Stunt, die ochtend. Redelijk goed gepilst en allerlei kruiden geademd tijdens Lee Scrath Perry in de Roma in het gezelschap van medebiker Vincke. Alsnog nam hij om 1u het initiatief de keet te verlaten om ietwat fris te zitten voor de fietsmissie. Want biken is een schoon sport. Dat besefte ook HvS, die ochtend. Die stevig door was gegaan op ’t Chirobal (of was het een Scoutsbal) ergens in een lokale dorpskern waar mensen cava ‘uit ’t vuistje’ dronken. Alsnog gaf hij daar de pijp aan maarten om toch een paar uur te slapen. Want biken is een schoon sport. Dat besefte ook de Voorzitter. Na een platte voorjaarsstart (11de plaats, really?) trok hij aan de alarmbel in Zele en kwam met een licht aluminium grootwieltje thuis. Dat stimuleert de goesting en het rijplezier. En plezier dat was er vandaag.

Oud-Heverlee was het. Zonder Pé. Wiens vrouw om 3u ’s nachts thuiskwam. Jammer, maar in ruil kregen we Spat. Met vier dus. Verder weinig annulaties – we bleven wat in het ongewisse over waarom de harde kern was afgehaakt. Maar goed, onze goesting scheerde boekdelen dus vertrekken maar! De nieuwe bike van de Voorzitter werd grondig gekeurd en gewogen. Het aluminium ros bleek het goed te doen, die wielen bolden en de Voorzitter glunderde. Spat en Stunt stoorden zich zelfs aan de hoeveelheid woorden die de Voorzitter en HvS met elkaar konden wisselen ondanks het hoge tempo op dit toch niet vlakke parcours. Het parcours lag er kurkdroog bij. Aantal plassen: 0. Dat in combinatie met een aantal serieuze vlamstroken, door HvS “Twentyninerland” genoemd, maakte dat de vier heren om 10u al na 20km aan de eerste beveurrung stonden. 12 kilometer verder was er al een tweede beveurrung, op het einde van een fijn klimmetje. Spat en Stunt begonnen de eerste tekenen van vermoeidheid te tonen. HvS was nog steeds heer en meester op de hellingen, maar moest toch regelmatig in de achtervolging op de demarrages van de fonkelnieuwe 29’er. 

De omgeving was mooi, de quotes vielen rijkelijk uit de lucht. Beveurrungen en braadworst standen werden steevast voorzien van brunettes die op hun beurt voorzien waren van voorzieningen waardoor wij aan beurten met hen dachten. Geil waren we. Tien kilometer brak Spat nog wat harder en riep: “Kom Veur en HvS, begin maar aan die laatste tien.” En zo gebeurde. Maar net dan begon HvS zijn body en kettingsystemen serieus los te zitten met een aanhoudend gevloek als gevolg. Toch zou HvS HvS niet zijn als hij ook met een kapotte fiets en met agressie als voedingsbodem op de eerste de beste helling in deze Laatste 10 de Voorzitter mijlenver het nakijken gaf. HvS dus eerst aan de meet, gevolgd door Veur en kort daarop Spat, die zijn vijfentwintigste adem had gevonden en daarna ook Stunt. 2u30 gereden over 53km met 650 hoogtemeters. Trots op ons eigen. Het was zelfs nog geen 12u. Tijd zat nog voor bier en worsten en nog meer quotes. 

Deugd, plezier, genot. Biken is echt een schoon sport. Letterlijk ook schoon, want fiets niet moeten afspuiten, trouwens, enkel een grammetje stof af te vegen.

Bijgebleven:

– “Zenf, als je zo’n kwakje spuit, dan zou Sarah zeggen: Hans, ga eens naar de dokter.” (HvS)

– “What’s App voor de Ipad, dat heet toch What’sSpat?” (Spat)

– “Een slobbertrui, daar geilde ik vroeger op. Je wist nooit wat er onder die trui zat, maar meestal waren dat aardige verrassingen.” (HvS)

– “Doe mij maar een pintje.” (Stunt, bij het aanzien van de drankenkaart die enkel Broerder Jacob aanbood.

– “Is er nog een team B in de Vercors?” (Spat)

Kilometers: 54

Hoogtemeters: 650

Pisten: 0

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s