De Woepies gaan fietsen in Werchter (30/05)

Hoi iedereen!
Tijd voor een nieuw avontuur van de Woepies!
Jullie kennen de Woepies nog wel van hun eerdere avonturen zoals “De Woepies op Tinder” en “De Woepies doen een dutje aan de Bank van Breda”. Vandaag een nieuw spannend avontuur: de Woepies nemen de mountainbike en gaan voor zweet en vermoeidheid in het Werchter dat jullie allemaal wel kennen van één van hun eerste avonturen: “De Woepies drinken rode wijn uit een zak voor het podium van Muse”.
Aan de start verschenen 8 Woepies: Acht, Jezus, Veur, Stunt, Bressie, Schriele, Spat en de nieuwste Woepie “Falcon”. Trouwens, verzamel ze allemaal NU bij Carrefour!

In Werchter was er rondom de startplaats weinig of geen glooiing te zien. Dat deed de Woepies denken aan één van hun avonturen: “De Woepies aan zee.” De dijken van de rivier de Demer (of was het de Dijle, Woepie Paki?) werden beklommen en het gebrek aan hoogteverschil verhoogde de gemiddelde snelheid van onze vrienden. Waarbij de nieuwste Woepie “Falcon” al snel toegaf dat het toch iets anders was dan in één van zijn eerdere avonturen: “Woepie Falcon fietst 4600 kilomeer doorheen Bolivië” (de sequel van “De Woepies op Tinder”). NU in de cinema trouwens!

Tot aan de beveurrung op kilometer 17 was het knallen en pas in het middenste deel kregen de Woepies aardig wat hellingen te verwerken. Er werd op de adem getrapt. Woepie Falcon sukkelde met zijn kleinste blad en moest enkele meters lossen op de groep. De volgende berg, de Muggenberg, bestond uit een spiegelvormig drieluik, met een klepper van een helling, gevolgd door een “moeilijke technische” afdaling en daarna opnieuw een helling, waarbij men steeds op het zelfde punt boven kwam. Een oord waar muggen zich bundelden en het bloed uit het vlees van de Woepies begonnen te zuigen. Woepie Schriele en Jezus namen enkele takken en sloegen de vermaledijde beesten van zich af. Op het nippertje konden onze vrienden ontsnappen. Enkel Woepie Acht bleef achter. We zagen hem pas terug aan de finish – het was iets met zijn telefoon.

De zeven overgebleven Woepies kwamen daarna weer in de vlakte van Werchter terecht en begonnen dan maar te knallen uit verveling. Een duidelijke start van de Laatste 10 was er niet. Woepie Jezus gaf – door extreem te versnellen – een soort van startschot. Woepie Veur en Spat konden inpikken maar het tempo was moordend.  Tot daar plots Rode Haas kwam aangefietst. Jullie kennen hem nog wel van eerdere avonturen zoals “Rode Haas rijdt doorgaans sneller dan de Woepies”. Amai, de Woepies doken in zijn wiel. Quasi blindelings, want bij een plots linksaf maneuver botste Jezus in het wiel van Veur en kwam ten val. Net zoals in één van zijn eerdere avonturen: “Woepie Jezus komt ten val in een plas net voor de finish.” (uitgeverij Lannoo). Rode Haas trok nog eens door en enkel Woepie Veur kon aanpikken. Hij haalde zo de finish met achter hem Jezus, Spat, Stunt, Schriele, Bressie, Falcon en Acht.

Nadien werd het Beste Bier van België (volgens een lokale inwoner) geschonken: Tongerlo Blond. Er werd geproefd en minachtend gesproken. De lokale inwoner gaf niet af. Dit was het Beste Belgische Bier, maar een Grimbergen, gaf hij eerlijk toe, zou toch nog lekkerder zijn. Woepie Stunt viel bijna achterover. Er was ook nog een moment dat Woepie Acht heel veel keer het woord “kaas” riep. Dat zou hij wel vaker doen, vernam ik achteraf. Hij haalde ook nog zijn twee Woepies boven en drukte die tegen het hoofd van Woepie Jezus.

Wat een tocht. Wat een avontuur. We kijken  alvast kei hard uit naar het nieuwe avontuur: “Met de Woepies gaan wandelen in Sint-Job” (binnenkort in de dagbladhandel)

IMG_20160529_125905164_2

47km
1 à 2 soort van pisten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s