Verslag Haasrode (04/09), door Veur

Gouden zondag! Zeven deelnemers gingen er na twee maanden windstilte nog eens op uit. Haasrode werd het. En op de lijst stonden HvS, Vincke, Jezus, Veur, Stunt, Panini, Bressie. Mooi gezelschapje in een mooie regio. Dat kon niet mislopen. Echter het vertrek verliep alvast moeizaam:

  • het aanrijden met de wagen was moeilijk door een fout gps-punt van Vincke. Hulp van vrouw met hond, maar oh nee, daar was die tegenligger.
  • het stuur van de Voorzitter dat sinds de Vercors nog niet was vastgezet. Istrië oep a bakkes!
  • de vele kakpartijen

Pas rond 9u30 trapten we de eerste meters. Direct lichtjes bergop en Panini verdween uit het zicht. Die ging het op zijn gemak doen dus we spraken al snel af dat we zouden opsplitsen. De route bracht ons door het Meerdaelbos waarna plots een dreigende regenlucht verscheen. Na de eerste snelle beveurrung (11km) ging het even heel hard op en neer (met pittige klimmetjes) waarna het zweet ons nog eens goed in het aangezicht verscheen. Stunt Magura, de Vercors kwam weer even dichterbij. Halverwege braken de hemelsluizen dan open. Plots ook een sakkerende HvS: chain sucky sucky (“cutje crap”) en een aandampende bril. De moed zakte in zijn klikschoenen.  Iedereen door en door nat geregend. Ook de Voorzitter pufte.  Toen alles weer opdroogde kwamen HvS en Voorzitter weer op het appel en trokken het tempo weer op. Net voor de laatste 10-start, had de Voorzitter al alles gegeven en na het knallen van het startschot, vlamden HvS, Vincke en Jezus weg. Stunt ging in de achtervolging, Voorzitter was op. Bressie reed op zijn eigen tempo door. Bij aankomst bleek dat HvS de sterkste was geweest maar dat Jezus aardig kans had gemaakt op de trofee.  Beide heren werden biker van de week genoemd, maar de trui werd aan de Oudste gegeven.

De lokale kantine serveerde enkel urinebier, dus werd geopteerd om naar het dorpscafé De Deugniet te trekken met een mooi zonneterras en alle trappistenbieren op ’t schap. Het ontaarde al snel in een gezellige aprèsbike met een HvS op dreef met het schuim op de lippen (“dat bier komt hier serieus binnen”). Jezus, die heel de zomer geen bier had gedronken trok ook al snel scheve blikken. Herinneringen van lang vervlogen weekends kwamen boven en we hunkerden al weer naar het komende nakende familiale ontmoetingsweekend.

Ik noteerde ook nog enkele quotes en fotobeelden in mijn hoofd:

  • “Sjans dat ik gisteren al ne stijve heb gehad.” (Veur, bij het zien van enkele lokale gedrochten)
  • De fluogele kaawee van Stunt die reflecteerde in het aangezicht van Jezus en zo één werd met de achterliggende aardappelweide
  • “Oh néé, zie daar, we rijden in een rivier” (HvS die niks meer zag door zijn bril en de straat verwarde met een rivier.
  • “Oei Droes, zijn we nog wel juist?” (HvS die niks meer zag door zijn bril en ook geen pijlen meer had gezien blijkbaar)
  • “Doe er mij nog maar eentje, ik ben toch al te laat thuis.” (Bressie, op zijn gemakske op het terras)

Het was me weer een schoontje!
52km voor het merendeel, 42km voor Panini

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s