Verslag Biketocht Romedenne (11/09)

We hadden het kunnen weten. Het was nine-eleven. De dag dat Hillary Clinton bijna van het podium viel. De dag dat er vliegtuigen onverwacht van koers veranderen. Een dag vol emoties. De dag ook dat de Bruulbikers nog eens massaal met tien krijgers gingen ploeteren in de loopgraven langsheen de Hermeton. En dat dat dus niet vlekkeloos zou verlopen op deze dag, de nine-eleven, is gebleken. Een vijftiental doornen, uit de familie Mia Doornaert, staken er een puntig stokje tussen.  En ook de derailleurbreuk van krijger Bressie en de kettingbreuk van ridder Roze zorgde voor wat vertragingsmomenten. Resultaat was enig wachtmoment (een totaal van 3u30 wachten en 3u fietsen). 10u vertrekken, 16u30 aankomen bij onze vrouwen en kinderen. Maar laat dit dan wel het enige minpuntje zijn van een prachtige tocht over een hemels parcours. Ik smelt weg bij de volgende gedachten in mijn netvlies gebrand:

 • De start op asfalt bergop – de benen en de conditie zitten ver weg.
 • De eerste echte helling offroad langs het kapelleke. HvS wordt gehinderd door Erevoorzitter, Vincke wint. 50€ voor Erevoorzitter.
 • Bressie vermoeid boven komend, went de Erevoorzitter “Perficiat!” met zijn perverkiezing.
 • Een pittig doornig pad, dat off-track is, maar wel leuk, brengt ons bunkerend door weiland terug on-track.
 • Een tweede harde helling offroad brengt ons bij de splitsing van de 31km. Na een hilarische groepsfoto met wachthumor “Dokter, ik heb last van aars-spinnen!” besluit Panini om toch niet af te snijden. Daarna volgt een zeer fijne downhill naar de Maas.
 • De derde helling, uit de Maasvallei, doet ons zweten. Pé blijft opvallend achter.
 • Een leuke passage door een maïsweiland brengt ons opnieuw tot aan de Maasvallei waarna een leuke singletrack volgde langsheen deze brede rivier. Vooraf hadden we nog wel hetstukje off-track en de wandeling steil naar beneden die menig biker toch wat deed morren.
 • Lunchpauze op de Maas tussen de ganzenkak. Eerste doorn+bandvervanging door Panini, zwaardengevecht met Stunt en HvS, tweede doorn+bandvervanging inclusief quote van HvS (“Tubeless is ideaal bij doornen”) waarna diezelfde toch zelf een band moest steken bij gebrek aan pur.
 • Iets verder de zoektocht naar cola bij de bakker, de derde doorn+bandvervanging. “OK gasten, we zijn nog niet thuis.”
 • De vierde grelling langs de Belvedere. Pittig, maar doenbaar. Pé probeert maar faalt. Bovenkomend op de plateau. Iedereen content.
 • Net voor de start van de leuke downhill nog een kettingbreuk van Roze en een vierde door+bandvervanging.
 • Zeer fijne technische downhillpassage waar de Roze minder fan van was (“Liever tegen dertig naar beneden knallen”)
 • Dubbele passage door de Hermetonrivier, met natte voeten maar wel omringd door prachtbossen en feest-singletracks.
 • Het wachten op Bressie, die bleek een derailleurbreuk te hebben. Jammer, nog enige twijfel over hoe verder te rijden, maar al snel bleek dat fietsen niet meer zou lukken. Hulplijn der vrouwen inroepen.
 • Afscheid van Bressie aan de bewoonde wereld, snelcursus Blackberry, daarna start van de laatste 5. Met een klimmetje dat aankwam. Vier krijgers ontsnapten Vincke, HvS, Stunt, Erevoor. Daarna snelle afdaling met demarrage Erevoor. De drie andere proberen te volgen. Moeilijk. HvS komt alsnog tot bij Erevoor. We draaien de asfeur naar Romedenne op, licht stijgend. Vincke komt dichterbij maar dat wordt opgemerkt door Erevoor die laatste versnelling zet. HvS kan aanklampen, Vincke zakt terug tot bij Stunt. Net voor de top ontsnapt HvS op de laatste stijgende meters, Erevoor kan niet volgen. In de afdaling naar het huis komt deze laatste op enkele meters van HvS, maar in bocht gaat hij trapje sneller en met Erevoor laten rijden. HvS 1. Erevoor 2. Vincke 3. Stunt 4.
 • 44km, veel hoogtemeters. We komen nog terug om de rest van de regio hier te zien!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s