Snelverslag van een Gouden Zonnig Ottignies (09/10/16) door Veur

Deelnemers: Spat, HvS, Jezus, Droes

Aardig tochtje! Ottignies is altijd genieten omdat er geen meter plat is. Maar dan ook echt geen meter.

Zelfs de dorpen zijn er als heuvelachtige skioorden. Jammer genoeg ook even lelijk. Het parcours was droog. Maar dan ook echt droog.

Aardappelvelden lager er nogal Ethiopisch bij. De bevoorradingen in die velden leken wel hulpposten van de Verenigde Naties in het dorre Afrika. Maar dan ook echt hulpposten.

HvS knalde er weer lustig op los, al vanaf knik 1 die zich bevond in kilometer 1. Spat, Jezus en Veur wisten onmiddellijk dat het zeer ging doen. Maar dan ook echt zeer.

Bij de splitsing van de 30km twijfelde Spat zelfs om al af te haken maar een snelle schouderklop deed hem met ons meerijden. Maar dan ook echt meerijden.

Daarna knalde het aardig verder. Zeer afwisselend parcours, prachtige blauwe hemels. En een verrassende laatste 10. Maar dan ook echt verrassend.

HvS en Jezus waren onmiddellijk gedemarreerd en schoten in een lange afdaling met de neus in het voorwiel naar beneden. Zo gefocust dat ze een splitsing rechts haaks bergop niet zagen. Wat later passeerde de Voorzitter op z’n eentje en nam de splitsing. Niets vermoedend bolde hij een half uur later als eerste over de finish. Diep fronsend zag hij enige tijd later HvS en Jezus moedeloos over de streep bollen. Ze waren zelfs op het begin van de route uitgekomen en weer opnieuw gestart. Jezus had blijkbaar heel hard gevloekt: “Nu is alles gewoon voor NIETS geweest!”. Maar dan ook echt voor niets.

Hij was het snel vergeten, want daar was Chimay Dorée en herfstzon gebotteld in glazen glimlachen met een snuifje wereldvrede en overgoten met goesting in de Stunt zijn nieuwe brouwsels. KeetTering was wederom een smaakbom. Rommedom. Rommedom.

Spat: 43km
Veur: 46km
HvS, Jezus: 49km

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s