Verslag Lummen (26/12)

Deelnemend: schriel, pe, bressie, ereveur.

Lummen. Een vaste waarde op de Bruulgenda, een tocht die we al menig maal reden en een regio die ons kan smaken. Toch werd het dit jaar geen alledaags toertochtje. Lummen werd niet het Lummen dat we voorspeld hadden:

1. Ochtend. De ochtend was warriger. Sms’en, whats’appen bij de vleet. Sjablonen. Vertragingen. Koffie kopen in snelwegparking Ranst. Allemaal enige wanorde. Maar we gingen fietsen, dus glimlachend waren we.

2. Regen. Niet in die mate voorspeld, maar vooral het fietsen opladen en afladen gebeurde in dezelfde regenwolk die we halfweg op de E313 ook passeerden in Laakdal. Tijdens het fietsen volgde in de eerste 20km nog regelmatig enig gemiezer. Zeiknat na een paar kilometer. Maar we waren aan het fietsen, dus glimlachend waren we.

3. Modder. Slip, slap, kraak, kraak, meurtel, martel. ”1000 euro tocht!”  Het was lekker vettig en de bikes wisten ervan. Pé reed met 1 rem en zonder helm, Schriele zijn achterrem was naar de jennol en een vervanging leverde weinig of niets op. Hij keerde naar de start met het depannagebusje op kilometer 25. Maar we hadden fijn met Schriele kunnen fietsen, dus glimlachend waren we.

4. Winterdepressie. Pé was niet 100% Pé. Hij sprak van een winterdepressie, gebrek aan zonlicht, het smelten van de ijskap, het overlijden van George Michael en andere miserie. Door de hoeveelheid aan bomen op deze tocht, waaronder de familie Duizendjarige Eiken, geraakte hij toch weer opgebeurd, dus glimlachend waren we.

En niet te vergeten de vaste waarden van Lummen deden ons hartje weer sneller slaan op deze tweede kerstdag: de melocakes bij de beveurrung, de leuke singetracks op en neer in het snelwegbos, het boke met spek in de altijd dampige kantine, de gastvrije limburgse locals, de Diepe Put op het einde van de route en de Keizer Karels die ons deden wegdromen van servers op minerale olie, datacenters, Frodo, de benamingen Ijsland en Groenland, de Snip Snip van de Schriele en andere zijsporen in dit debat.

Leve Lummen. Leve Tweeduizendzeventien.

Kilometers: 25 voor schriel, 35 voor Pe, 40 voor Bressie en Ereveur.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s