Spaghettiverslag (weekend 4-5 februari 2017) door Janenalleman

Spaghettiverslag door Jezus, Panini, Spat, Droes, Stunt, De Roze.

Jezus sloeg de autodeur naast zich dicht. Op de klap volgde een stilte. Buiten was het nog donker.  Hij keek nog even naar het scherm van zijn telefoon en zette hem uit.  Er zou toch niemand meer bellen. Hij stond er helemaal alleen voor.  De auto zette zich in gang richting Hoogstraten. Aardbeien zult u denken….de winter is toch helemaal niet het seizoen van aardbeien. Maar wel van sneeuwpret, haardvuur, mutsen en sjaals, bevroren tenen en weekends in Dardennen. Dus trokken we begin februari richting Hoge Venen middels 6 auto’s gevuld met bier, wijn, voedsel, speelgoed, kledij, 14 enthousiaste schoolkinderen en 12 schoolkindouders waarvan 2 werkzaam in het onderwijs.  Vier deelnemers hadden zelfs een fiets meegenomen. Lange tijd zag het er naar uit dat deze ongebruikt zou blijven.

Maar uiteindelijk moet je keuzes maken. Als je thuis blijft zitten komen de huishoudelijke microben toch op je lijf zitten en sta je, voor je het zelf door hebt, in het zweet van rond te hossen met een stofzuiger achter je kinderen. Nee, dan liever in het zweet rondlopen in de bossen met die ongebruikte loopschoenen. En zo geschiedde. Ik wilde al langer nog eens biken op hellingen, dus besloot dan maar te lopen op hellingen. Ook fijn. Want in de route was er elke 500 meter een berg of een stenen trap geïnstalleerd. Bijkomende hindernissen waren scoutskinderen. Langs alle kanten doken de kinderen op vanachter struiken en bosjes. Maar wat deden die bruingehemde kinderen daar eigenlijk?

Ze hadden hun gat afgeveegd met die hemden, ramp o ramp! En de leider? Die keek ernaar, als ware hij geconfronteerd met een bike die plots een kapotte trapas vertoonde, en zoals stunt dus ook deed toen hij dit euvel plots opmerkte – in Lummen, op 100 meter van de start. Ramp o ramp! Lummen viel plots in het water, als ware er gepist op die hemden en niet gekakt!

Ten huize Spat gieren de microben en bacteriën duchtig in het rond. Dit wordt echter niet geuit in pissen of kakken maar eerder in longen die proberen het lichaam te verlaten. Hierdoor wederom geen gefiets op zondag. En waarom heb ik nu zo’n pijn aan mijn gat? Zit Bressie zijn zadel er voor iets tussen? Of is het etter? Misschien moet ik het aan Spat vragen.  Of aan Stunt.  Neen, dat kan niet, want Stunt zijn fiets is kapot en hij rijdt op zijn eentje 22 kilometer.  Gelukkig moet hij maar een uur op mij wachten in de kantine, zonder smartphone, terwijl ik rustig de 48 afwerk.  Voor een keer heeft zijn hoofd niet de kleur van verse menstruatie.  Dat heb je als je gedurende 3 nachten het huis deelt met maar liefst 6 vrouwen. Je leert ze langs alle kanten kennen. Zondagochtend was dan het moment gekomen dat Roze Fazant genoeg had van de olijke bende. Samen met Koen, Koen en meester Chistophe stond hij wat vroeger op dan de rest en vertrokken ze bij het ochtendgloren om gedurende 2,5 uur met volle teugen te genieten van de besneeuwde hoge Venen. 2,5 uur geen ander geluid dan zoemende banden, klaterende beekjes, schakelende derailleurs en hijgende vrienden.

Het hijgen begon dan ook serieuze proporties aan te nemen. Maar hijgen is tof. Hijgen wordt zwaar onderschat dezer tijden. Waarom ook niet nog een rondje doen, zodat we toch een vol uurtje hadden afgezien, hijgend met de tong schurend over Klein Zwitserland en de loslopende scoutskinderen. Een paar keer liep ik langs mijn auto, maar het uur was nog niet om. Dan nog maar eens de trappen op en off-road door de bossen. Damn, op deze manier is lopen een waardig alternatief voor het biken. Enkel die vriendschap van dat clubke met die website, daar kon ik enkel maar over mijmeren. Correctie: ook borsten, daar kon ik nog over mijmeren. (mijmerpauze). Spijtig genoeg kom je die in Lummen op de fiets niet echt tegen, ook al rijd je de korte toer omdat je trapas het aan het begeven. Nu is al mijn kruid verschoten en ’s land ruimste heeft er weer room in gedraaid.

Stats:

 • Jezus:
  • Hoogstraten: 48 km
  • Lummen: 48 km
 • Roze:
  • 24 km gpx robertville
 • Panini
  • 30km fort
 • Droes
  • 0 km fietsen, 10 km lopen
 • Spat
  • 0 km
 • Stunt
  • 24 km Lummen
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s