Toerke Huisbezoeken (door De Roze, 23/04)

Een week voor de Trans diende een moeilijk door te hakken knoop zich aan: Een laatste goede training of reeds de rust inzetten en tijd met het gezin doorbrengen?

5 bruulbikers (Falcon, HVS, Rose, Stunt en Vinke) spraken de grote goesting uit, maar toertocht Lasne bleek te ver en toertocht Haacht weinig opwindend. Het compromis werd een plaatselijke tocht, dwars door een streek waar tal van bruulbikers wonen. Zo kwamen we bij verschillende sympathieke leden thuis.  Raad jij wie waar woont?

Huis 1:

Plaats van afspraak en afsluiting en tevens het enige huis waarvan de bewoner meefietste. Veel water in de nabijheid, zowel in kaneur- als in torenvorm.

Een open garagepoort leidde ons tot de gezellige tuin. Scoutskinderen aanwezig.

De bewoner is niet van de jongste, maar door het frisse aanbod van trappist, Duvel Tripel Hop en frangipane oververdiend de nieuwe biker van de week, hij krijgt dus de eer op de eerste transdag het safarishirt aan te mogen trekken.

Huis 2:

Groene omgeving, maar grijs huis. De poort sloot zich toen we arriveerden, maar de moedige Vinke wurmde zich er nog tussen en belde aan.

Een meisje met iPad opende de deur en nam snel de plaats in de zetel terug in. Een man met baard maakte met een krachtige ‘Neen’ duidelijk niet beschikbaar te zijn voor fietsplezier. Hij vond het duidelijk een jammere zaak maar herhaalde de ‘Neen’ nog driemaal.

Huis drie:

Langs de oprit bereikten we meteen de achtertuin. Dit keer geen richtlijnen om eerst om het huis te fietsen en via de achtertuin het domein te betreden, zoals een drietal maanden wel het geval was.

Veel kinderen aanwezig: het was feest voor een jarige inwoner. We werden prompt uitgenodigd om onze zak mee te kleuren. Raar…. Blijkbaar hadden we de peter van de jarige in kwestie bij ons. Na een snel foto moment maakten we ons uit de voeten.

Tussendoor maakte we een mooie fietstocht van 53 kilometers, door bossen en velden, over heuveltjes en singletrack, over openbare weg en privédomein.  Alweer bleek zondag de leukste dag van de week.

Stats:

Er werd divers aangereden, dus individueel door te geven.

Ik had 83 km & 1 Westmalle tripel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s